Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Apenieši izcīna “Pavasara kausu”

Didizs Bauers

2014. gada 17. aprīlis 00:00

4

Pagājušās nedēļas nogalē Alūksnes Pilssalas stadionā notika „Pavasara kausa” izcīņa minifutbolā. Uzvarēja “Serdžiu” no Apes novada, otrie palika Balvu futbolisti, trešie - alūksnieši, ceturtie - “Lejasciems” no Gulbenes novada.

Kopumā spēles bija interesantas un spraigas. Nevienā spēlē netika gūti vairāk kā divi vārti, kas norāda, ka nebija izteikti spēcīgāku komandu un spēki bija vienlīdzīgi. Varēja redzēt, ka komandas ir pēc ziemas pārtraukuma, jo saspēle un bumbas apstrāde sagādāja problēmas visiem.
Šoreiz tika izspēlēts apļa turnīrs, viena spēle ilga trīsdesmit minūtes. Agrais pavasara turnīrs dalībniekus sagaidīja ar lietu un stipru vēju, tādēļ izskatījās, ka komandas iesila tikai pēc pirmās spēles. Tas attiecas uz alūksniešiem, kuri uzsāka neveiksmīgi, bet ar katru spēli uzlaboja sniegumu. Daudzās maiņas deva iespēju uzturēt augstu tempu visu spēles laiku, tas deva rezultātu otrajā un trešajā spēlē, kad pretinieki sāka pagurt. Pirmajā spēlē alūksnieši zaudēja “Balviem” - 0:1, tad uzvarēja “Serdžiu” ar  1:0 (vārtus guva I.Balaņuks) un nospēlēja neizšķirti ar “Lejasciemu” - 2:2 (ļoti interesantā cīņā vārtus guva T.Cinglers un I.Balaņuks).
Balvu komanda rādīja ļoti labu futbolu, bet ar īsu rezervistu soliņu pietrūka spēka pēdējā spēlē uzvarēt Apes komandu (0:1) un visu turnīru. Uzvarētāji “Serdžiu” no Apes parādīja ļoti stabilu un pārdomātu spēli. Vienīgais zaudējums - alūksniešiem ar 0:1. Kaut arī kopvērtējumā “Serdžiu” bija vienāds punktu skaits ar Balviem, tomēr uzvara spēlē pret Balviem ar 1:0 (vārtus guva D.Beļimenko) garantēja viņiem uzvaru visā turnīrā. “Lejasciema” komandu “Serdžiu” pieveica ar 2:1 (vārtus guva D.Beļimenko, U.Locāns). Viesi no Lejasciema bija vairāk pakārtojuši spēli uz pretuzbrukumiem, bet tas uz noguruma fona spēļu beigās vairs nedarbojās. Tādēļ - divi zaudējumi, bet skaists neizšķirts ar mājiniekiem.
Sacensību galvenais tiesnesis Igors Krūmiņš pēc sacensībās atklāja, ka nākamo turnīru vēlētos organizēt divas dienas un pieaicināt komandas ne tikai no kaimiņu novadiem, bet arī no Igaunijas un Krievijas. ◆

Kategorijas