Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Čempionātā savu mērķi ir izpildījis

Didzis Bauers

2014. gada 17. aprīlis 00:00

2

Edgars Bertuks Eiropas čempionātā orientēšanās sportā Portugālē vidējā distancē izcīnīja 5.vietu, bet garajā distancē finišēja 10.vietā, 20,3 kilometrus veicot 1:34:03.


Vidējā distancē par čempionu kļuva šveicietis Daniels Hubmans, kurš 7,9 kilometrus veica 32:23.  Edgars Bertuks uzvarētājam zaudēja 1:17, bet bronzas medaļas ieguvējam - 36 sekundes. “Fiziski jutos ļoti labi un pavisam nedaudz pietrūka, lai teiktu, ka perfekti. Apvidus bija ārkārtīgi “ātrs”, tomēr biju gatavojies skriet vēl ātrāk. Nedaudz pievīla tas, ka lielā daļā apvidus zeme bija uzarta, un tas nedaudz palēnināja manu soli distancē, jo reāli esmu gatavojies skriet pa līdzenāku pamatu. Attiecībā uz tehnisko pusi - kļūdas praktiski nepieļāvu. Vairākās vietās distances laikā nebiju pārliecināts par sevi un ievērojami sabremzējos, lai nepieļautu kļūdas. Kopumā tas “maksāja” apmēram 30 sekundes,” saka E.Bertuks.
Garajā distancē E.Bertuks finišēja 3:40 aiz uzvarētāja Daniela Hubmana. “Ar izcīnīto vietu kopumā esmu apmierināts. Protams, skatījos arī nedaudz augstāk, bet šodienas sajūtas bija tādas, kādas tās bija. Distanci veicu samērā tīri. Padaudz laika zaudēju garākajos etapos un pieļāvu vismaz divas 30 sekunžu kļūdas. Distances beigu daļā mani panāca Fabians Hertners, un tajā brīdī es skaidri sapratu, ka mans solis distancē nav pietiekami raits - neizskatījās, ka viņš skrietu ļoti ātri, tomēr tikt viņam līdzi nebija viegli. Ar perfektu tehnisko izpildījumu šodien varēju cīnīties par piekto vietu. Savus mērķus - iekļūt starp labākajiem desmit individuālajās distancēs - šajā čempionātā esmu izpildījis. Turpināšu trenēties sezonas galvenajam startam Pasaules čempionātā,” stāsta Edgars.
Vēl garās distances A finālā startēja alūksnietis Jānis Kūms, kurš finišēja 43.vietā. Vakar stafetes sacensībās vīriešu konkurencē Latviju pārstāvēja divas komandas. Pirmajā startēja Jānis Kūms, Artūrs Pauliņš un Edgars Bertuks, kuri izcīnīja 9.vietu. ◆

Kategorijas