Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Gaujienas kultūras namā - biedrības "Balvu teātris" izrāde bērniem "Mazā raganiņa"

Laima Poševa

2014. gada 17. aprīlis 14:44

62

30.aprīlī pulksten 10.00 Gaujienas tautas namā - biedrības "Balvu teātris" izrāde bērniem "Mazā raganiņa".

Izrāde Māra Lāpāna režijā tapusi pēc Otfrīda Preislera darba

Mazā raganiņa” motīviem.

Tas ir muzikāls un krāsains stāsts visai ģimenei par Raganiņas centieniem tikt uz lielo raganu dejošanu Valpurģu naktī. Bet vispirms viņai jākļūst par LABU raganu. Visos priekos un bēdās viņu atbalsta krauklis Abrakss. Tā nu visu gadu Raganiņa dara labus darbus – palīdz malkas vācējai savākt malku, puķu meitenei pārdot puķes, pārmāca mežsargu un ļauno onkuli. Viņa pati ir ļoti priecīga, jo nu varēs kopā ar citām raganām dejot Valpurģu naktī. Bet vecā ragana Rumpumpele gan ir citās domās. Lai izspruktu cauri sveikā, Mazajai Raganiņai nākas likt lietā savas apgūtās zināšanas. Un Jēkabpilī viņa to darīs jau 16. reizi! Galvenais, lai burot neiznāk pārteikties...

Dalībnieki: Zaiga Lāpāne, Māris Lāpāns, Ingars Pētersons, Dagmāra Laicāne, Maija Laicāne

Tehniskie darbinieki: Ivars Saide, Dāvis Lāpāns

Un daudzi citi „velniņi” un „raganiņas”, kuri palīdzēja „Mazajai Raganiņai” uzlidot.

Ideja par Mazās Raganiņas piedzīvojumiem uz skatuves, uz slotas jau sen lidinājusies apkārt. Līdz beidzot pirmizrādes veidolā nolaidās uz skatuves dēļiem tieši Starptautiskajā teātra dienā – 2012.gada 27.martā Balvu novada Kubulu kultūras namā.

Izrādes ilgums 1 stunda un 10 minūtes.

Biedrība „Balvu teātris” – tie ir Balvu Tautas teātra aktieri, kas apvienojušies neformālā pulciņā. Šis ir viņu otrais teātra uzvedums. Pirmo – muzikālo dzejas izrādi „Mēs uzcēlām pili...” redzējām festivālā „Laipa VII”.

Ieeja EUR 1.50

Kategorijas