Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Magnuss Bengtsons: Līdz ar ticību rodas cerība

Lieldienas ir Kristus augšāmcelšanās svētki, kas atgādina, ka Kristus ir uzvarējis nāvi. Galvenais, lai cilvēki tam ticētu. Ticētu tam, ka Jēzus ir dzīvs un ka tā nav tikai vēsture, bet arī dzīva realitāte šodien. Tiem, kuri netic, ir jālūdz, lai Dievs palīdz dot šo ticību. Iemesli, kāpēc cilvēki nenāk uz baznīcu, var būt dažādi, bet es mudinātu cilvēkus nākt uz dievkalpojumu un paskatīties, kā tas notiek. Es viņiem novēlu, lai ticība kļūst par viņu dzīves realitāti, nevis kaut ko attālu.

Baznīca tomēr ir slimnīca, un te nāk dažādi cilvēki. Tas, ka cilvēks nevēlas nākt uz baznīcu, var būt ne tikai padomju mantojums, bet arī tas, ka kādreiz kāds kristietis ir rādījis sliktu piemēru. Tas, ka kāds kaut ko dara ne tā, nenozīmē, ka visi tā dara. Cilvēkiem bieži vien ir nepareizs priekšstats par baznīcu. Tā nebūt nesastāv no perfektiem cilvēkiem.

Kristīgajā baznīcā katrs nāk ar saviem grēkiem un trūkumiem, un tieši tāpēc arī kristīgajai baznīcai ir tāds pats princips, kāds tas ir slimnīcā – tā nesastāv no nekļūdīgiem cilvēkiem, bet tajā mēs ārstējamies. Ir svarīgi tas, lai šī ticība ietekmētu arī cilvēka dzīvi un cilvēki spētu priecāties par to, ka Jēzus ir dzīvs. Šim notikumam ir jāietekmē un jāmaina mūsu dzīves.

Ticība cilvēkam dod prieku un cerību. Tas, protams, neatrisina visas problēmas, bet ticība dod jaunu perspektīvu, jaunu skatījumu uz lietām. Bez ticības viss šķiet drūmi un liekas, ka būs pavisam traki, taču līdz ar ticību viss vairs nav tik traki un rodas cerība.

Kategorijas