Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Agris Klovāns: Pārvarēt savu egoismu

Mēs svinam Kristus augšāmcelšanās svētkus, kas ir Kristus uzvara pār nāvi un grēku. Kristiešiem šie svētki nozīmē arī garīgās dzīves augšāmcelšanos no grēkiem un arī dažādām grēcīgām atkarībām. Tieši tādēļ ir jānāk pie Kristus un tieši pie viņa jāmeklē savas dzīvības jēga. Jēzus nāk arī šodien pie mums un ienāk katra cilvēka dvēselē, lai mums būtu jauna dzīve. Kristus augšāmcelšanās notikums ietekmēja visas pasaules vēsturi, un tie, kuri meklē padomu Kristū, to arī atrod. Bez Dieva palīdzības mēs neesam spējīgi pārvarēt savu egoismu un bieži vien esam nejūtīgi pret otra vajadzībām un bēdām.

Kristus augšāmcelšanās notikums Lieldienās mums palīdz izprast, ko mums dod ticība un kā tā ietekmē katru mūsu dzīves aspektu. Tā dod piepildījumu gan šajā dzīvē, gan arī mūžībā. Problēmas rodas tad, kad cilvēks novēršas no Dieva likumiem, negriežas pie Dieva un nepiedalās dievkalpojumos, kad viņš noslēdzas no ticības dzīves. Tad viņš paliek viens pats ar savām problēmām un grēkiem. Cilvēks tad nezina, kā izkļūt ārā no šī apburtā loka. Tāpēc daudzi nāk uz baznīcu un man kā priesterim jautā – kā lai es sakārtoju savu dzīvi, lai justos kā pilnvērtīgs cilvēks ģimenē, darbā un sabiedrībā. Tam ir vajadzīga ticība un ticības īstenošana, piedalīšanās baznīcas dzīvē. Bez Dieva sirdī iezogas tukšuma un nemiera sajūta.

Es Lieldienās visiem alūksniešiem novēlu ļaut iespīdēt Dieva mīlestības gaismai arī viņu sirdīs, jo tad Kristus augšāmcelšanās svētki piecels mūs jaunai dzīvei.

Kategorijas