Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Jauniešu organizācijas: ar valdības atbalstu varam realizēt “90 dienas bez spaisa” pasākumus visā Latvijā

“Valsts finansējums ir akūti nepieciešams jauniešu organizāciju rīkotajiem pasākumiem un aktivitātēm, kuras dod iespēju jauniešiem jēgpilni pavadīt brīvo laiku,” tiekoties ar ministru prezidenti Laimdotu Straujumu un Narkotiku kontroles padomes locekļiem, uzsvēra lielākās jauniešu organizācijas Ghetto Games, Latvijas Ielu Vingrošanas un sporta biedrība, biedrība “Skauti un gaidas”, biedrība “Latvijas Mazpulki”, Latvijas Tautas Sporta asociācija un biedrība “Par sportisku sabiedrību”.

Šī bija jau otrā jauniešu organizāciju tikšanās ar valdības vadītāju. Tiekoties pirmo reizi, premjere piekrita jauniešu paustajam par nepieciešamību radīt jaunatnei iespējas brīvā laika pavadīšanai un tam, ka valdībai būtu jāpiešķir finansējums šādu veselīga dzīves veida pasākumu rīkošanai. Viņa lūdza jauniešu organizācijas sagatavot savu redzējumu, kā cīnīties ar psihoaktīvo vielu izplatību jauniešu vidū.

Tāpēc īsi pirms Lieldienām, Ghetto Games un Ielu Vingrošanas sporta biedrības pārstāvji valdības vadītājai prezentēja pasākumu kopumu ar devīzi “90 dienas bez spaisa”, ko ir iespējams realizēt no 1.jūnija līdz 1.septembrim, vasaras brīvdienu laikā.

Šīs kampaņas ietvaros vairākas jauniešu organizācijas piedāvā sarīkot gandrīz 1000 pasākumus, kas domāti jauniešiem no 13 līdz 25 gadiem.

“Jauniešiem ir jārāda alternatīvās iespējas. Iespējas pavadīt laiku nelietojot psihoaktīvās vielas, kuras beigās noved pie cilvēku degradācijas, bet nodarboties ar sportu, piedalīties jauniešu pasākumos, pašiem veidot savu dzīvi un veidot to kvalitatīvu,” uzsvēr Raimonds Elbakjans, Ghetto Games līderis.

Premjere un Narkotiku kontroles padomes locekļi atzinīgi novērtēja jauniešu piedāvājumu un šonedēļ jauniešu organizāciju pārstāvji tiksies ar Veselības ministrijas un Valsts kancelejas pārstāvjiem, lai turpinātu sarunu par iespēju piešķirt valsts finansējumu piedāvātajām aktivitātēm.

“Latvijai ir svarīgs katrs jaunietis. Vēlos pateikt lielu paldies jauniešu organizācijām, kas iegulda milzīgu darbu, lai palīdzētu jauniešiem atrast savu ceļu dzīvē,” atzinīgī novērtē premjere. “Ar katru jaunieti, ko šīm organizācijām izdodas izraut no narkotiku bedres vai citām kaitīgām nodarbēm, mūsu valsts kļūst spēcīgāka,”

“Līdz šim jauniešu organizācijas ir izdzīvojušas pateicoties komerciālajiem sponsoriem un Eiropas fondu projektiem. Valsts finansējums mūsu pasākumiem nekad nav bijis un šī situācija būtu jālabo. Spaisu izplatību nevarēs ierobežot, ja jauniešiem nebūs alternatīvas kā pavadīt laiku,” pārliecināts ir Māris Šlēziņš, Latvijas Ielu Vingrošanas sportabiedrības vadītājs.

“90 dienas bez spaisa” programma aptver teju 1000 pasākumu, kas paredzēti visā Latvijā, vasaras brīvlaikā, aptverot ap 200 000 jauniešu lielu auditoriju, iesaistot arī sociālos tīklus un mediju atbalstu. To realizāciju nodrošinās:

- Ghetto Games – Latvijas lielākā jauniešu ielu kultūras un sporta kustība Latvijā, kuras aktivitātēs regulāri piedalās 15 000 dalībnieku, bet apmeklētāju skaits un sekotāju skaits sociālajos tīklos ir gandrīz 100 000 cilvēku;

- Latvijas ielu vingrošanas sporta biedrība, kura ikgadu novada ap 600 treniņiem visā Latvijā. Tās auditorija ir 15 000 cilvēku;

- Kā arī biedrība “Par sportisku sabiedrību”, Latvijas Tautas sporta asociācija, beidrība “Latvijas Mazpulki”, biedrība “Skauti un gaidas”.

Kategorijas