Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Uz pulksteņa reklamē “spaisa” tirgotavu

Līga Vīksna

2014. gada 25. aprīlis 00:00

6

Kāds vērīgs “Alūksnes Ziņu” lasītājs īsi pirms Lieldienām Alūksnē uz Hioptēku un zemes bankas savulaik izvietotā pulksteņa pie autoostas pamanījis uzlīmētu uzlīmi, uz kuras rakstīts “rastas.lv”.
Lasītājs ironiski jautā, cik izmaksā reklāmas laukums uz pilsētas centrālā pulksteņa un vai Alūksnes novada pašvaldībai ir pieņemami, ka pulksteni rotā šāds uzraksts, jo  “rastas.lv” bija “spaisa” tirdzniecības vieta internetā, kas pēc hakeru uzlaušanas nedarbojas. “Pašvaldības nodoms cīnīties ar šo sērgu ir tikai vārdi vai sekos arī darbi?” jautā lasītājs. 
Alūksnes novada pašvaldības policijas priekšnieks Ardis Tomsons skaidro – pašvaldībā apstiprināti saistošie noteikumi par to, kā izvietojama reklāma pilsētā sabiedriskās vietās. “Reklāmu var izvietot uz afišu stabiem pilsētā, bet uz pulksteņa to nedrīkst izvietot – reklāmu tur varētu izvietot tikai pulksteņa īpašnieks, saskaņojot ar Alūksnes novada būvvaldi. Turklāt, kad atļautā reklāma savu mērķi sasniegusi, tās izvietotājam informatīvie materiāli pašam jānoņem. Šie noteikumi gan neparedz atbildību par nelikumīgi izvietotu reklāmu – šādos gadījumos pašvaldības policija meklē reklāmas izvietotāju,” saka A.Tomsons. Šobrīd uzlīme no pulksteņa ir noņemta. ◆

Kategorijas