Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Vieglatlētika: sākas skriešanas seriāls "Alūksnes pavasaris 2014"

Didzis Bauers

2014. gada 25. aprīlis 18:16

219

Alūksnes muižas parkā pagājušajā nedēļā sākās skriešanas seriāls “Alūksnes pavasaris 2014”.

Sacensību galvenais tiesnesis Ilgvars Vaskis uzsver, ka seriāls jau notiek vienpadsmito gadu pēc kārtas. Pēdējos četrus gadus tas tiek rīkots sadarbībā ar orientieristiem, kas nodrošina starta un finiša laika ņemšanas sistēmu. Tāpat ir iespēja atzīmēties pēc katra noskrietā apļa, kontrolējot savu skriešanas tempu. Arī brīvā pieeja startam, kad esi gatavs vari startēt, nav jāgaida tiesnešu komandas. Pēc finiša skrējējs operatīvi tiek pie sava rezultāta čeka. Rezultāti tiek apkopoti un skrējēji pēc katra posma tiek pie sabalansētiem punktiem, kurus kopvērtējumā summē un labākie skrējēji tiek pie balvām noslēgumā. Lai nebūtu vienmuļi, trases tiek mainītas katrā posmā.

Skrējiena I kārtā pārsvarā piedalījās skolēni, kopumā bija 77 dalībnieki. Alūksnes novada aktīvais skrējējs Raimonds Siliņš uzrādīja ļoti augstu rezultātu viena kilometra distancē, kas kalpoja par mērķi, uz kuru tiekties visiem sportistiem. Arī bobslejista Intara Dambja piedalīšanas seriālā ir labs piemērs citiem, lai arī viņš ierindojās 4.vietā.

I kārtā labākie savās grupās: Elvita Keita Ķikute, Krista Kļava-Būmane, Kristīne Teklana, Monika Buliņa, Zanda Šķetika, Elīna Akmentiņa, Zeltīte Kākere un Rihards Berkolds, Edgars Zjukovs, Kārlis Ludvigs, Niks Ertmanis, Raimonds Siliņš, Ivars Fērmanis, Aleksandrs Gorkijs.
Skrējiena II kārtas, kas notika vakardien, rezultātus publicēsim nākamajā numurā. III kārta paredzēta 8.maijā.

Kategorijas