Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Ūdens motosports: „Nord Ost” gatavojas jaunajai sezonai

Līga Vīksna

2014. gada 27. aprīlis 08:31

392

Jaunajai sezonai gatavojas Alūksnes ūdens motosporta kluba „Nord Ost” sportisti. Kluba valdes loceklis Armands Musts norāda – šosezon „Nord Ost” komanda būs ļoti optimāla: startēs tikai trīs laivas, līdz ar to komandu vērtējumā piedalīties nevarēs.

„Notiek paaudžu maiņa, prioritāšu izvērtēšana starp jaunajiem sportistiem. Šobrīd varam teikt, ka „Nord Ost” startēs tikai trīs laivas, pamatā vecmeistari. Raimonds Špacs “S 550” klasē sezonu sāks jau 10.maijā Polijā, kur notiks Eiropas čempionāta pirmais posms. Paredzam, ka šī R.Špacam var būt ļoti veiksmīga sezona, ļaujot sasniegt savu zenītu. Startēs arī Gints Rozenbergs “S 550” klasē un pagājušā gada kopvērtējuma līderis Normunds Sniķers “RN 2000” laivu klasē. Ivo Eglem tehnika ir sagatavota, bet pats viņš strādā ārvalstīs, arī jauniešu klases laiva ir, bet nav pilota,” stāsta A.Musts.

Pārējiem Alūksnes ūdens motosporta kluba „Nord Ost” sportistiem sezona šogad sāksies 7.jūnijā Jūrmalā. Vasarā Tallinā notiks Baltijas kausa izcīņa, ko pirmo reizi organizēs jaunā formātā arī kā Skandināvijas valstu kausa izcīņu.

“Šogad Baltijas čempionāts, kurā jāpiedalās visām laivu klasēm, tiek nedaudz sadrumstalots – ar to nav mierā Latvijas sportisti, jo nav paredzēti braucieni lielo laivu klasēm, bet tad zūd čempionāta saturs. Pašlaik par to vēl notiek diskusija starp Baltijas valstu ūdens motosporta federāciju vadībām, jo tādējādi tiek izrādīta necieņa pret lielo laivu klašu braucējiem,” saka A.Musts.

Kategorijas