Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Panākumi vokālistu konkursos

Līga Vīksna

2014. gada 30. aprīlis 00:00

25

Divpadsmit gadus vecais Artūrs Pūpols no Bejas jauno solistu un duetu konkursā “Salacas balsis 2014” starp vairāk nekā 30 konkursantiem ar dziesmu “Sirdspuksti” un savu saksofona spēli izcīnīja “Grand Prix”, saņemot arī Mazsalacas novada pašvaldības simpātiju balvu – iespēju par brīvu kopā ar ģimeni apmeklēt Skaņākalna dabas parku un Mazsalacas novada muzejus.

Pirmo reizi balvu iegūst puisis
Konkursā no Alūksnes novada piedalījās arī Liene Gusta (pērn absolvēja ģimnāziju Alūksnē), Paula Pūpola (Alūksnes sākumskolas 3.klase) un Elizabete Baldiņa (Bejas pamatskolas 1.klase). Viņiem visiem vokālā pedagoģe ir Inese Krūmiņa, kura Alūksnes Bērnu un jauniešu centrā vada pulciņu “Vokālists – estrādes dziedātājs”. P.Pūpola un L.Gusta savās vecuma grupās izcīnīja 1.vietu, izpildot dziesmas “Zemes rīts” un “Nosargāt sapni”, veiksmīgu sniegumu parādīja arī E.Baldiņa, izpildot “Dziesmu māmiņai”. Žūrija atzina – sesto gadu, kopš konkurss notiek, pirmo reizi galveno balvu ieguvis puisis, turklāt ļoti talantīgs.
A.Pūpols izcīnīja 1.vietu arī vokālistu konkursā “Zvaigzne 2014” Baložos. Savukārt I.Krūmiņa ar saviem audzēkņiem piedalījās atlases pusfinālā Latvijas jauno vokālistu konkursā, ko rīko Noras Bumbieres fonds. Dalībnieku bija ļoti daudz – vairāk nekā simts no visas Latvijas. Arī tajā startēja L.Gusta, P.Pūpola, A.Pūpols un Deivids Miķelsons. Šā konkursa fināls būs oktobrī – tiesības tajā piedalīties kā solisti izcīnīja Paula un Artūrs, bet kā duets – Artūrs un Deivids. Bet jauno solistu un izpildītāju konkursā “Nāc sadziedāt!”, kas Latvijā notiek jau daudzus gadus, Paula ieguva veicināšanas balvu, bet Artūrs – žūrijas locekļa Jura Kaukuļa simpātiju balvu.
“Grand Prix” ir visaugstākais sasniegums!
Artūra mamma Ineta Pūpola pauž gandarījumu par sasniegumiem un uzsver, ka visi dalībnieki ieguldījuši daudz darba. “Dalībai konkursos ir savas izmaksas – paldies skolotājai I.Krūmiņai un Alūksnes Bērnu un jauniešu centram, jo uz konkursiem Mazsalacā un N.Bumbieres fonda konkursu apmaksāja dalības maksu. I.Krūmiņa ir jauka skolotāja – pārdzīvo par katru audzēkni, prot uzmundrināt un samīļot, arī aizrādīt. Kā mammai ir liels prieks par dēla panākumiem, jo “Grand Prix” ir visaugstākais sasniegums! Paldies visiem mīļajiem cilvēkiem, kuri atbalsta ar labiem vārdiem! Priecājos, kā Mazsalacas un Valmieras novadu pašvaldības prot novērtēt ne tikai savu talantu sniegumu, bet arī citus! Paldies konkursa organizatorēm Ilutai Dunderei un Dacei Jurkai par pārdomātu un augstā līmenī organizētu pasākumu,” saka I.Pūpola. ◆

Kategorijas