Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Čempionu tituls - “Kājnieku skolai”

Didzis Bauers

2014. gada 30. aprīlis 00:00

14

Sestdien Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijas sporta zālē beidzās Alūksnes novada čempionāts florbolā.

Tā bija cīņa
Pusfinālu pirmā cīņa notika starp “Pelikāniem” un pagājušā gada čempioniem Gulbenes florbolistiem. Jāsaka, ka patiešām tā bija cīņa, jo pēc pirmās trešdaļas rezultāts - 6:1 par labu “Pelikāniem”. Otrajā puslaikā gulbenieši nodemonstrēja savu tehnisko meistarību un atspēlēja 4 vārtus. Spēle kļuva ļoti nervoza un rupja, kā rezultātā gandrīz tika izvicinātas dūres: sekoja noraidījumi. Trešdaļa beidzās ar 7:5. Pēdējā trešdaļā gulbenieši izmisīgi centās izlīdzināt rezultātu, bet iekrita uz pretuzbrukumu. Beigās viņiem tomēr neizturēja nervi un viņi nopelnīja noraidījumu, rezultāts – 8:6.
Otrajā pusfinālā tikās “Liepna” ar “Kājnieku skolu”. Karavīri lieliski nodemonstrēja savu fizisko spēku un augumu pārsvaru. Pirmajā trešdaļā - 1:0 par labu “Kājnieku skolai”. Otrajā trešdaļā “Liepna” saņēmās un divreiz izlīdzināja rezultātu, bet atlika “Kājnieku skolai” palielināt apgriezienus un rezultāts jau 4:2. Trešajā trešdaļā pilnībā dominēja armijnieki, liepnieši centās izveidot kādu pretuzbrukumu, bet nesekmīgi, rezultātā -  5:2.

Satikās spēkos līdzīgi
pretinieki
Spēle par trešo vietu starp “Liepnu” un “Gulbeni” solīja intrigu, jo satikās spēkos līdzīgi pretinieki. Tas arī notika pirmajā trešdaļā ļoti aizraujošā cīņā. “Gulbene” izvirzījās vadībā, tas uzkurināja liepniešus, kuri izlīdzināja rezultātu un izvirzījās vadībā. Uz trešdaļas beigām gulbenieši izlīdzināja rezultātu, trešdaļa beidzās 2:2. Otrajā trešdaļā valdīja “Liepnas” pārsvars, izskatījās, ka “Gulbenei” sāk pietrūkt spēka, rezultātā - 4:2. Tā arī beidzās visa spēle, jo trešajā trešdaļā komandas spēlēja no aizsardzības un izdevās tikai daži asi uzbrukumi. Jāizceļ “Liepnas” vārtsargs, kura lieliskā spēle apstādināja gulbeniešus.

Pagarinājums līdz “zelta vārtiem”
Finālā satikās divas spēkos vienādas komandas, kas arī pamatturnīrā parādīja savu pārspēku pret pārējiem. Cīņa pirmajā trešdaļā sākās uzmanīgi, komandas spēlēja no aizsardzības ar asiem uzbrukumiem. Vienādā spēlē trešdaļa beidzās 1:1. Otrā trešdaļa aizritēja ar nelielu karavīru pārsvaru - 2:1. Trešās trešdaļas sākumā “Pelikāni” izlīdzināja rezultātu un labi spēlēja aizsardzībā, apturot daudzos karavīru uzbrukumus. “Pelikāni” pretuzbrukumā nopelnīja “bullīti”, bet to nerealizēja. Spēles pamatlaiks beidzās 2:2. Sekoja piecu minūšu pagarinājums līdz “zelta vārtiem”. Šoreiz vairāk spēka bija saglabājies “Kājnieku skolai”, kura jau otrajā minūtē ar skaistu “plaukstas metienu” pārsteidza vārtsargu un izcīnīja novada čempionu titulu.
Labākie spēlētāji: MVP - Ritvars Ņeupakojevs, uzbrucējs - Raitis Teters-Teterovskis, aizsargs - Jānis Štrauss, vārtsargs - Edgars Augstkalns.
Turnīra tiesneši Modris Račiks, Ivars Laiva un Aivars Māliņš. ◆

Kategorijas