Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Zemeņu našķis

Tamāra Ulase

2014. gada 30. aprīlis 00:00

3

Sastāvdaļas: 200 gramu  sviesta, 1,5 glāze kviešu miltu, 1,5 glāze auzu pārslu (parastās vai ātri vārāmās), 1 glāze brūnā cukura (var pusi uz pusi ar balto), 1 tējkarote cepamā pulvera, 300 mililitri zemeņu ievārījuma (var arī citu), šķipsniņa sāls.
Bļodā ieber miltus, auzu pārslas, cukuru, cepamo pulveri un sāli un visu sajauc. Sasmalcinātu sviestu ar nazi iekapā sausajās sastāvdaļās, pēc tam ar rokām sastrādā drumstalās. Veidni iesmērē ar sviestu vai margarīnu. Pusi no drumstalām izklāj pa pannu, piespiež. Klāj virsū ievārījumu (ar mitru karoti to uzmanīgi izlīdzina). Otru pusi drumstalu ber virsū ievārījuma kārtai un uzmanīgi piespiež. Cep cepeškrāsnī 35-40 minūtes 175 grādu karstumā, līdz kļūst zeltaini brūns. Atdzesētu sagriež kvadrātiņos. ◆

Kategorijas