Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Izveido virtuālo „Cieņas skolu” ceļu satiksmes dalībniekiem

Lai ikvienu ceļu satiksmes dalībnieku iepazīstinātu ar tipiskākajām konfliktsituācijām, kas rodas starp divu riteņu transportlīdzekļu vadītājiem, gājējiem un autobraucējiem, un pieklājīgiem to atrisinājumiem, satiksmes drošības kampaņas „Cieņa darbojas!” ietvaros Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) sadarbībā ar apdrošināšanas sabiedrību ERGO radījuši īpašu aplikāciju virtuālajā vidē - “Cieņas skola”.

No 30.aprīļa līdz 21.maijam ikvienam ceļu satiksmes dalībniekam ir iespēja veikt “Cieņas skolas” testu Draugiem.lv http://ej.uz/Ciena_dr un Facebook.com http://ej.uz/Ciena_fb, kurā atraktīvā veidā izspēlētas desmit tipiskākās velosipēdu un mopēdu riskantās situācijas, ar kurām var sastapties uz ceļa. Testa veicējam tiek dota iespēja izvēlēties katrai situācijai piemērotāko risinājumu – ikdienā bieži lietotos dusmīgos un skarbos izteicienus aizstāt ar pozitīvākām un pieklājīgākām frāzēm. Savukārt šo frāžu pareizu lietošanu iespējams apgūt, noklausoties velobraucēju izteicienu ierakstus un novērtējot, kas izklausās cienīgāk pret apkārtējiem. Testa noslēgumā cieņpilna rīcība tiks novērtēta ar cienījama satiksmes dalībnieka sertifikātu.

Visi, kuri būs sekmīgi izpildījuši „Cieņas skolas” testu un iegūto rezultātu publicējuši savos sociālo tīklu profilos, piedalīsies balvu izlozē. Cienījamākajiem satiksmes dalībniekiem būs iespēja laimēt dažādas noderīgas lietas velosezonai un T-kreklus ar kampaņas „Cieņa darbojas!” simboliku. Balvu saņēmēji tiks paziņoti 22.maijā, un viņu vārdi tiks publicēti CSDD, kā arī ERGO Facebook.com un Draugiem.lv profilos.

Šī gada agrīnā velo un moto „sezonas bilance” ir visai skarba – pirmajos trīs mēnešos ceļu satiksmes negadījumos cietušo velosipēdistu skaits divkāršojies, divi braucēji gājuši bojā, savukārt mopēdu negadījumu skaits gada sākumā ir palielinājies četras reizes. Tam pamatā ir dažādi iemesli, tostarp satiksmes dalībnieku neuzmanība, nerēķināšanās vienam ar otru jeb savstarpējas cieņas trūkums.

Lai uzlabotu savstarpējās attiecības dažādu satiksmes dalībnieku starpā un veicinātu drošu pārvietošanos pilsētā, CSDD, Satiksmes ministrija un Valsts policija kopā ar partneriem – apdrošināšanas sabiedrību ERGO un SIA Statoil Fuel & Retail Latvia – īsteno satiksmes drošības kampaņu mazaizsargāto satiksmes dalībnieku drošībai “Cieņa darbojas!”. Kampaņa tiek finansēta no OCTA līdzekļiem


Kategorijas