Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Alūksnieši demonstrē savu meistarību Gulbenē

Didzis Bauers

2014. gada 9. maijs 00:00

8

Svētku brīvdienās finišēja Gulbenes novada atklātais basketbola čempionāts.

Dāmām par čempionēm šogad kļuva Alūksnes komanda „ATA”. Vīriešiem 3.vietu turnīrā izcīnīja Alūksnes novada komanda
“Stasis”.

Mājinieki spēja koncentrēties
2.maijā čempionāts turpinājās ar vīriešu divām pusfinālspēlēm. Sporta centra zālē jau trešo reizi šī turnīra laikā tikās “Gulbenes Gulbji” un “Stasis” (Alūksne). Pirms šī mača savstarpējos dueļos abas reizes bija uzvarējuši alūksnieši. Kurš būs labāks izšķirošajā spēlē? Intriga solījās būt 40 minūšu garumā. Pirmajā ceturtdaļā “Gulbenes Gulbji” ieguva nopietnu 13 punktu handikapu (20:7), piecpadsmitajā minūtē starpība tika samazināta līdz 5 punktiem (30:25). Atlikušajā mačā tā arī alūksniešiem vairs neizdevās nopietni apdraudēt “Gulbenes Gulbju” līderpozīcijas. Mājinieki spēja koncentrēties atbildīgajam mačam un svinēja uzvaru ar rezultātu 99:70.
Pēc šīm spēlēm noskaidrojās, ka finālā par 1.-2.vietu nākamajā dienā tiksies “Gulbenes Gulbji” un “Nareka”, par 3.-4.vietu – “Rugāji” un “Stasis”.
3.maijā notika izšķirošās cīņas par vietu un medaļu sadalījumu. Spēlē par 3.vietu starp “Rugājiem” un “Stasi” cīņa risinājās līdz pirmā puslaika beigām (51:45). Pēc garā pārtraukuma alūksnieši parādīja cīņassparu, kā viņiem bija tik ļoti pietrūcis pusfinālspēlē, un svinēja uzvaru ar rezultātu 106:79. Bronzas medaļas ieguva Rūdolfs Avots, Artūrs Voskis, Jānis Strapcāns, Roberts Jansons, Rolands Tišanovs, Krišjānis Graudiņš, Kaspars Paegle, Reinis Mednis, Jānis Kivriņš, Kristaps Marķitāns, Sandris Sniedze un Kārlis Mediss; komandas treneris - Juris Iesalnieks, menedžeris – Ainars Melders.

Nekāda cīņa neizvērtās
Vienlaikus uz otrā laukuma norisinājās dāmu otrā apļa spēles. 3.maijā tika izspēlētas atlikušās divas spēles ar alūksniešu piedalīšanos. Pirmās pretī stājās Beļavas basketbolistes. Jau pēc pirmā apļa spēlēm bija skaidrs, ka neviena Gulbenes novada komanda nespēj neko likt pretī “ATAs” basketbolistēm. Diemžēl arī šajās spēlēs nekāda cīņa neizvērtās. Pirmajā mačā komanda “ATA” svinēja uzvaru pār Beļavu ar rezultātu 76:11, bet otrajā spēlē „Resnos putnus” pieveica ar rezultātu 78:12. Tādējādi par 2014.gada Gulbenes novada atklātā čempionāta basketbolā čempionēm sievietēm pārliecinoši kļuva Alūksnes “ATA”. Komandā spēlēja: Dina Vītola, Monta Sondore, Elīna Karaseva, Karīna Kica, Krista Ramane, Alise Beķere, Maira Zilava, Līva Augule, Žanete Tomsone, Krista Raudiņa un Eva Paringa; pārstāvis - Viktors Bērziņš. ◆

Kategorijas