Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Senioriem-šoferiem bez maksas pārbaudīs redzi

Pērn mums, optikas saloniem "Metropole", visā Latvijā un tostarp arī Alūksnē bija akcija saistībā ar "Pasaules redzes dienu", kad cilvēkiem pārbaudījām redzi bez maksas.

Ir tā, ka šobrīd vēlamies aktualizēt tēmu par senioriem-šoferīšiem, jo līdz ar gadiem mainās mūsu organisms, līdz ar to arī redze. Viena lieta ir tas, ka redze, iespējams, pasliktinās. Otra lieta, kas nav mazāk būtiski un var ietekmēt šoferēšanu - cilvēkam gados samazinās redzes lauks (respektīvi, ja, jauni  būdami redzam sev apkārt plašāku telpu, tad seniora gados no apkārtējās telpas redzama mazāka daļa), tāpat, piemēram, acis kļūst jūtīgākas, apžilbšanas risks paaugstinās utt. Tieši tādēļ senioriem-autovadītājiem ir vajadzīgs īpaši parūpēties par vienu no maņām, bez kuras autovadīšana nav iespējama. Protams, CSDD kaut kādā ziņā kontrolē šo lietu, un, ja sākotnēji cilvēki saņem medicīnisko izziņu uz 10 gadiem, tad jau cienījamāka vecuma cilvēkiem medicīniskās komisijas jāiziet biežāk.

Tādēļ maijā (pagaidām esam paredzējuši, ka tas varētu būt 21.maijs) organizēsim akciju "Redzīgs seniors pie stūres", kad ikvienam šoferītim, kurš sasniedzis 60 un/vai vairāk gadus un joprojām aktīvi brauc pie stūres un viņam ir derīga vadītāja apliecība, pārbaudīsim redzi pilnīgi bez maksas.

Pozitīvi ir tas, ka reklāmas maketi, kas rezervēti avīzē, nekādā ziņā nesasauksies ar šo "šoferīšiem" doto iespēju, kā tas bija pērn, līdz ar to, iedzīvotājos nebūs mulsums un nesapratne.

Kategorijas