Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Izveido labāko finanšu vārdnīciņu Latvijā

Līga Vīksna

2014. gada 16. maijs 00:00

69

Bejas pamatskolas 3.klases skolnieks Raivis Dāvis Steberis ieguvis 1.vietu radošuma un finanšu pratības konkursā „Mana vārdnīciņa”, savukārt Atzinību – Kristofers Baldiņš 1.-2.klašu grupā.


Bejas pamatskolā šis ir pirmais mācību gads, kad ieviesta „Junior Achievement” Latvijas ekonomikas, izglītības un mācību programma, kurā notika Vislatvijas konkurss.

Atsaucās un vēlēja veiksmi
„Bija vajadzīgs uzņēmējs, kurš veic ziedojumu jeb dalības maksu šai programmai – Bejas pamatskolai tas ir akciju sabiedrības „Almo Hardwood” valdes priekšsēdētājs Modris Lazdekalns. Viņš ar organizāciju noslēdza ziedojuma līgumu, uz kā pamata saņēmām apliecinājumu, ka esam dalībskola šajā projektā. Paldies M.Lazdekalnam, kurš ar lielāko prieku atsaucās un vēlēja mums veiksmi,” stāsta viena no programmas koordinatorēm Bejas pamatskolā Ineta Pūpola.

Ieguldīja lielu darbu
I.Pūpola uzsver, ka programmas laikā skolā īsteno dažādas aktivitātes. Divas no lielākajām ir Ēnu dienas, kas notika februārī, kad 19 skolēni no 7. līdz 9.klasei devās ēnot dažādu profesiju pārstāvjus uz Rīgu, Gulbeni, Alūksni, un konkurss „Mana vārdnīciņa”.
„Konkursā varēja piedalīties skolēni no 1. līdz 4.klasei. Tajā ļoti izcilus sasniegumus guva 3.klases skolnieks Raivis Dāvis Steberis, iegūstot 1.vietu savā vecuma grupā Latvijā, un balvā saņēma ģimenes ceļojumu ar „Tallink” prāmi. Skolotāja-konsultante viņam bija Diāna Nāgele. Konkursā bērns varēja iesaistīt arī vecākus un vecvecākus kā līdzautorus – arī viņi ieguldīja lielu darbu. Savukārt 1.-2.klašu grupā Atzinību ieguva Kristofers Baldiņš (skolotāja konsultante Lidija Stebere). Šajā klašu grupā darbus iesniedza arī Miķelis Roze, Daniela Fiļipova, kā arī 3.klases audzēkņi Heinrihs Incenbergs, Evija Kamarovska un Kristīne Stankēviča. Prieks, ka sākumskolas klašu skolotājas piekrita piedalīties konkursā un mūsu skolēniem ir sasniegumi arī šādās aktivitātēs,” saka I.Pūpola. ◆

Kategorijas