Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Ko darīt ar kādreizējās šautuves ēku?

Līga Vīksna

2014. gada 16. maijs 00:00

1028

Alūksnes novada domes maija tautsaimniecības komitejas sēdes informatīvajā daļā deputāti diskutēja par nekustamā īpašuma Kanaviņu ielā 14b Alūksnē jeb kādreizējās šautuves ēkas pašreizējo stāvokli un izmantošanu.


Komitejas vadītājs Dzintars Adlers atzina, ka ēka vairākkārt apsekota, bet nav skaidra plāna, ko darīt. “Būve ir ļoti pamatīga, betona konstrukcijas, vēl pietiekami stipra, nav lietderīgi to nojaukt, jo tad būs jāiegulda lieli līdzekļi,” viņš sacīja. Alūksnes novada vidusskolas direktore Ilze Līviņa uzsvēra, ka ēka šobrīd degradē apkārtējo vidi un kļūst bīstama, bet norobežot to ir grūti. “Vajadzētu nojaukt jumta koka konstrukcijas, atstājot betona mūrus, lai būtu drošāk,” uzskata I.Līviņa.
Pašvaldības sporta darba organizators Vilnis Veļķeris atzina, ka nav lietderīgi ēku remontēt. “Šobrīd lietderīgāk ir attīstīt ziemas sporta centru “Mežinieki” un iecerētajā sporta hallē pie Alūksnes pilsētas sākumskolas radīt telpu ar aprīkojumu, lai var strādāt ar pneimatiskajiem ieročiem, kas pielāgoti šaušanai atbilstoši mazkalibra šautenēm. Kontingents, kas šo telpu izmantotu, ir neliels. Novadā ir daudz nepabeigtu ieceru, kur, ieguldot līdzekļus, atdeve būtu lielāka, piemēram, stadiona skrejceļā, treniņu ieroču iegādē biatlonistiem ar analītisko šaušanas rezultātu izvērtēšanu un citur,” saka V.Veļķeris. ◆

Kategorijas