Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Spiningotāji sarosās

Diāna Lozko

2014. gada 16. maijs 00:00

45

Pagājušās nedēļas nogalē Pededzes upē pie Silienieku dzirnavām norisinājās Latvijas čempionāta foreļu spiningošanā no krasta pirmais posms, bet 7.jūnijā Alūksnes ezerā noritēs spiningošanas sacensības “Alūksnes vasaras “Plēsējs 2014””.


Sacensību līmenis bija augsts
Alūksnietis Igors Dzilna sacensībās Pededzes upē ierindojās 6.vietā, bet viņa komandas biedrs Māris Olte ieguva 2.vietu. Komandu vērtējumā I.Dzilnas komanda “Go fishing” ierindojās 3.vietā. 1. un 2.vietu izcīnīja komandas no Krievijas. Bet komanda “Willow-MRK”, kurā piedalījās arī alūksnietis Modris Račiks, kopvērtējumā ierindojās 10.vietā. Sacensībās kopumā piedalījās 14 komandas, no kurām divas bija no Krievijas un divas no Baltkrievijas.
Latvijas spiningotājiem tā bija laba iespēja pārbaudīt savus spēkus pret vadošajiem kaimiņu valstu spēcīgākajiem sportistiem. “Sacensību līmenis bija augsts un cīņa par čempiona titulu jau vēl turpinās. Latvijas čempionāta foreļu spiningošanā otrais posms notiks Ogres upē jūlijā, bet trešais posms noritēs septembrī. Tikai tad būs zināms kopvērtējums,” stāsta I.Dzilna. Pededzes posmā bijušas ielaistas mazas zivis, kas apgrūtinājis to ķeršanu, taču I.Dzilna stāsta, ka tas bijis kā labs treniņš Pasaules čempionātam plēsīgo zivju spiningošanā no krasta.
Uz Pasaules čempionātu Bulgārijā, kas notiek no 15. līdz 18.maijam, jau aizbraukuši tie, kas pēc pagājušā gada Latvijas čempionāta ierindojās labāko vērtējumā. Ar visu Eiropas valstu labākajiem makšķerniekiem sacentīsies arī pieci stiprākie Latvijas izlases makšķernieki, starp kuriem ir arī I.Dzilna.

Notiks gadskārtējās
spiningošanas sacensības
Sarosīties var arī visi pārējie spiningotāji, jo jau 7.jūnijā Alūksnes ezerā notiks gadskārtējās spiningošanas sacensības “Alūksnes vasaras “Plēsējs 2014””. Sacensības sāksies pulksten 6.45. Reģistrācija norisināsies Ziemeru pagasta “Jaunsētās” jau no pulksten 5.30. Visiem sacensību dalībniekiem jāuzrāda derīga makšķerēšanas licence Alūksnes ezerā. To varēs iegādāties arī reģistrācijas vietā. Vairāk informācijas var gūt, zvanot atbildīgajam par sacensībām Mārim Lietuvietim pa tālruni 26141741. Jāņem vērā, ka nelabvēlīgos laika apstākļos drošības apsvērumu dēļ sacensību dienā var tikt noteikts cits sākuma laiks un sacensību ilgums. Sacensību rīkotāji dalībniekiem nodrošinās bezmaksas launagu, auto novietošanu un laivu nolaišanu. ◆

Kategorijas