Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Spēj sevi pierādīt

Diāna Lozko

2014. gada 16. maijs 00:00

9

Jau sesto gadu pēc kārtas Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijas pūtēju orķestra dalībnieki un tā vadītāji guvuši uzvaru Latvijas izglītības iestāžu pūtēju orķestru defilē finālkonkursā, kurš jau tradicionāli notika 4.maijā Rīgā pie Brīvības pieminekļa. Labus rezultātus sasniegusi arī Alūksnes pilsētas tautas nama deju kopa “Jukums” un Veclaicenes senioru ansamblis. 

Svarīgi sajust savus
līdzjutējus
Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijas pūtēju orķestris startēja šova programmā, aiz sevis atstājot  orķestrus no Liepājas, Jelgavas, Rēzeknes un Talsiem. “Mums bija liels gods un patiess lepnums, ka šogad pasākumu pie Brīvības pieminekļa atklāja tieši mūsu orķestra dalībnieki – Dairis Mārtiņš Rijnieks, Zigmārs Krūmiņš, Signe Stebere, Rainers Baldiņš un Valters Jaunzems. Paldies arī mammām un tētiem, daudzajiem atbalstītajiem, jo ļoti svarīgi ir sajust savus līdzjutējus, tik ļoti svarīgi ir, ka ir kāds, kurš paņem virsjakas, uzmana instrumentu kastes un atstātās personiskās mantas, kāds kas uzmundrina, atnes siltu tēju. Šogad nelielas izmaiņas bija arī vizuālajā tēlā, mums bija uzlabotas un papildinātas formas, par ko liels paldies Solvitai Bērziņai un Dacei Alksnei,” saka I.Līviņa.  Bet jau rīt un arī 24.maijā orķestris piedalīsies XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku modelēšanas koncertos Madonā un Rīgā.

Arī citiem teicami rezultāti
Arī vairāki Alūksnes novada amatiermākslas un interešu izglītības kolektīvi sasnieguši teicamus rezultātus dažādos konkursos. Alūksnes pilsētas tautas nama deju kopa “Jukums” (vadītāji Agris un Inita Veismaņi) starptautiskajā mūzikas un tautas deju festivālā-konkursā “Belgrade Award 2014” ieguvusi otro vietu ar deju programmu “Tāds mūžiņš liniņam”. Kolektīvs šajā konkursā piedalījās ar Alūksnes novada pašvaldības finansiālu atbalstu, kas tika piešķirts kā līdzfinansējums transporta izdevumiem.
Savukārt Valkā notikušajā II Latvijas senioru vokālo ansambļu konkursā, kas bija veltīts Jāņa Cimzes divsimtgadei, Veclaicenes senioru ansamblis parādīja labu sniegumu. “Jānim Cimzem - 200” - ar šādu moto Valkas mūzikas skolā notika konkurss senioru ansambļiem, ko sadarbībā ar Valkas novada pašvaldību rīkoja Latvijas Nacionālais kultūras centrs. Tajā piedalījās 40 senioru vokālie ansambļi. Jaukto vokālo ansambļu grupā, kurā savu muzikālo sniegumu rādīja 7 kolektīvi, Veclaicenes senioru ansamblis, ko vada Ilze Briediņa, ieguva II pakāpi. ◆

Kategorijas