Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Astmas un alerģijas biedrības Alūksnes nodaļa aicina tikties

Diāna Lozko

2014. gada 16. maijs 18:17

194

Pavasaris ir laiks, kurā saasinās dažādas alerģijas, kā arī astmas gadījumi. Cilvēkiem, kuri sirgst ar šīm slimībām ziedputekšņi var sagādāt daudz problēmu, taču ar tām var cīnīties.

Latvijas Astmas un alerģijas biedrības Alūksnes nodaļas vadītāja Vija Švolmane uzsver, ka pēdējā laikā, līdz ar sadzīves ķīmijas izplatīšanos, astmas un alerģijas gadījumu ir krietni vairāk.


“Par piemēru var ņemt kaut vai vienkāršas sveces. Atnākam uz mūsu biedrības tikšanos un uz galda deg svece, kura ir aromatizēta. Ar to vien pietiek, lai daudziem sāktos klepus,” atzīst V.Švolmane.


17.maijā Latvijas Astmas un alerģijas biedrības Alūksnes nodaļa atzīmēs savu 10 gadu pastāvēšanu. V.Švolmane šajā dienā aicina ikvienu interesentu uz tikšanos, kura noritēs Pasaules astmas un alerģijas dienas ietvaros. Tikšanās notiks Alūksnes novada pašvaldības administratīvās ēkas lielajā zālē. Tā būs iespēja uzzināt par biedrības 10 pastāvēšanas gadiem un to, kā biedri darbojas ikdienā, lai uzlabotu dzīves kvalitāti.


“Palīdz ne tikai medikamenti, bet mēs esam arī mācījušies pareizi elpot. Ir svarīgi zināt arī citus veidus kā sev palīdzēt. Aktīvs dzīvesveids ir viens no šiem veidiem,” stāsta V.Švolmane.


Pēc tikšanās nākamajā dienā, 18.maijā, visi interesenti tiek aicināti pulksten 10.00 pulcēties pretī Jaunajai pilij pie Alūksnes Brāļu kapiem, lai dotos nūjot un vingrot.


“Būtu labi, ja cilvēkiem līdzi būtu arī savas nūjas, taču arī mēs sarūpēsim tik, cik varēsim. Nodarbības vadīs nūjošanas instruktore Līga Januša no Ilzenes,” informē V.Švolmane.

Kategorijas