Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Veclaicdenē - veloekspedīcija "Spāres un citi bezmugurkalinieki"

1.jūnijā pulksten 10.00 Veclaicdenes pagasta "Kornetos" - veloekspedīcija "Spāres un citi bezmugurkalinieki".

Aicinām uz ekspedīciju „Spāres un citi bezmugurkaulnieki

 

Dabas aizsardzības pārvalde 1.jūnijā aicina uz velo ekspedīciju „Spāres un citi bezmugurkaulnieki”. Ekspedīcijas laikā būs iespēja izbaudīt Veclaicenes pauguraines ainavas, kā arī ar kājām iziet aptuveni 5 km garo Luhaso purva dabas taku Igaunijā, vērojot spāres un citus bezmugurkaulniekus.

 

Velo ekspedīcija ir trešā aktivitāte no pasākumu cikla "Četri gadalaiki Veclaicenē", ar mērķi iepazīt apkārtnē mājojošās bioloģiskās daudzveidības vērtības un baudīt paugurainās ainavas burvību īpaši aizsargājamā dabas teritorijā - Aizsargājamo ainavu apvidū "Veclaicene".

 

Pasākums tapis Dabas aizsardzības pārvaldes, Vidzemes plānošanas reģiona un biedrības "Veclaicenes avotiņš" kopējas sadarbības rezultātā.

 

Pasākumu vadīs kukaiņu eksperts - entomologs Uģis Piterāns un ģeogrāfe Iveta Druva-Druvaskalne. Velomaršruts būs vidējas grūtības pakāpes, tā garums - 25 km, no kuriem lielākoties braukšana būs pa grants ceļiem. Uz pārgājienu pa Luhaso purvu iespējams pievienoties arī citiem interesentiem, t.i. ierasties ar mašīnu. Sīkāka informācija par šo iespēju būs pieejama īsi pirms pasākuma.

 

Dalībnieki tiek aicināti ierasties Alūksnes novada Veclaicenes pagasta Kornetos, plkst.10:00. Iepriekšēja pieteikšanās līdz 29.maija vakaram, rakstot uz e-pastu janis.perle@daba.gov.lv, vai zvanot pa tel. 26222682.

Automašīnu novietošana pie Kornetu tautas nama. Dalībniekiem līdzi nepieciešamās lietas: tehniskā kārtībā esošs velosipēds (vēlams kalnu vai tūrisma velosipēds), obligāti – ķivere, autovadītāja vai velo vadītāja apliecība, pase vai ID karte.

 

Dalības maksa pasākumā 1€, par ko biedrība "Veclaicenes avotiņš" pēc nogurdinošā brauciena dalībniekus nodrošinās ar siltu zupu un tēju.


Kategorijas