Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Maratonists Dins Vecāns noskrien jau trešo - Eiropas - posmu

Loreta Jargane

2014. gada 22. maijs 18:22

573

Dins Vecāns iecerējis skriet 7 dažādos kontinentos. Viņš būs pirmais no Baltijas valstīm, kurš uzsācis skriet 7 maratonus 7 kontinentos. Atgādinām, ka trīs maratonus viņš jau ir pieveicis: Āfrikā, Marokas pilsētā Marakešā, kas norisinājās janvārī, otro - Āzijā, Telavivas maratonā - februārī un trešo - Eiropā, "Nordea" Rīgas maratonu, kas norisinājās maijā.

“Manuprāt, nebija mana diena, ja parasti no rītiem pamostos, sagatavojos, izeju ārā, uzlieku pulsa metru, tad lielākoties tas rāda zem simts, bet šoreiz tas rādija 120. Sapratu, nebūs labi. Tā arī bija, kopumā laiks bija labs, varbūt traucēja spiedīgais gaiss, it kā bija apmācies, bet sutīgs. Skrējiena sākumā satiku paziņas, kādu gabaliņu paskrēju ar viņiem. Bet vēlāk jau skrēju savā ritmā, savā nodabā un noslēdzos no visa. Patiesībā, vēlējos noskriet līdz trīs stundām, bet apzinājos, ka pulss jau bija augstāks, līdz ar to arī lielāka pārslodze, to arī sajutu 25. kilometrā - vidējā distancē. Parasti šo slodzi jūtu pēc lielāka kilometru skaita. Taču jau 36. kilometrā sajutu otro elpu un sasniedzu galamērķi. Finišēju ar milzīgu smaidu un gandarījumu, ka vēl viens posms ir pieveikts,” par 3. posmu Rīgā pārdomās dalās Dins.


“Protams, distancē, skrienot ir visādas domas, bet par izstāšanos- pavisam noteikti nav. Man galvenais ir- neapstāties, noturēt visu distanci skrējienā, kad atgūsti to otro ātrumu, tad jau vairs nekas netraucē, smaidi, skrien un viss kārtībā,” pārliecinoši stāsta maratonists.


“Ja runājam par nākošo posmu- Dienvidamerikā, esmu, viennozīmīgi, gatavs. Laika prognozes ziņā- būs karsti. Bet šoreiz es pamēģināšu skriet tādā, sev ļoti komfortablā, ritmā. Gribētos parunāties, pabaudīt Rio un izbaudīt skrējienu. Bet neko jau nevar prognozēt, atkal būs starta šāviens un vajadzēs dzīties pakaļ finišam. Katrā ziņā, pagaidām manas prognozes ir tādas, tad jau redzēs,” atzīmē maratonists.


Dinam atlikuši vēl 4 maratoni: Dienvidamerikā - Riodežaneiro maratons Brazīlijā 27.jūlijā, Austrālijā – Melburnas maratons 12.oktobrī, Ziemeļamerikā – Ņujorkas maratons 2.novembrī un 21.novembrī Antarktīdas ledus maratons. Veiksmi un izturību!

Kategorijas