Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Es skrienu, tu skrien, mēs skrienam

Loreta Jargane

2014. gada 23. maijs 00:00

6

Novadnieks Dins Vecāns piedalās projektā “7 maratoni 7 kontinentos” un cer, ka būs pirmais Baltijas valstīs, kurš noskrējis 7 maratonus 7 kontinentos.
Šonedēļ Alūksnes sākumskolas 3.stāvā tika atklāta fotoizstāde “Es skrienu, tu skrien, mēs skrienam”, kurā aplūkojamas Dina gaitas katrā no 3 kontinentiem, kuros jau maratoni pieveikti: Āfrikā - Marokas pilsētā Marakešā, Āzijā - Telavivas maratonā, Eiropā - “Nordea” Rīgas maratonā.
Fotogrāfijās redzami treniņu procesi, pārdzīvojumi, kā no mazākiem mērķiem izaug lielāki mērķi. Alūksnes pilsētas sākumskolas direktore Uva Grencione jūtas ļoti pagodināta, ka tieši Alūksnes sākumskolā ir aplūkojama šī izstāde. “Es vienmēr apbrīnoju cilvēkus, kas spēj radīt šādas idejas. Skolā ir mācību priekšmets sports, divas mācību stundas nedēļā un droši vien ar divām mācību stundām nedēļā ir par maz, bet pietiekami, lai saprastu, ka savus turpmākos mērķus nākotnē vēlies saistīt ar sportu. Tāpēc šī izstāde ir kā radīta skolai, jo tā varētu būt viens no stimuliem, kam sekot līdzi, un, iespējams, kāds vēlēsies līdzināties Dinam, gūt motivāciju un varbūt pat noskriet maratonu.”
Izstāde būs aplūkojama līdz mācību gada beigām, taču iespējams, ka septembrī tā būs redzama kādā citā novada skolā.
Dinam vēl atlicis noskriet 4 maratonus 4 kontinentos: Dienvidamerikā - Riodežaneiro maratonu Brazīlijā 27.jūlijā, Austrālijā – Melburnas maratonu 12.oktobrī, Ziemeļamerikā – Ņujorkas maratonu 2.novembrī un 21.novembrī Antarktīdas ledus maratonu. “Ja runājam par nākamo posmu Dienvidamerikā, esmu viennozīmīgi, gatavs. Laika prognozes ziņā - būs karsti. Bet šoreiz es pamēģināšu skriet tādā sev ļoti komfortablā ritmā. Gribētos parunāties, pabaudīt Rio un izbaudīt skrējienu. Bet neko jau nevar prognozēt, atkal būs starta šāviens un vajadzēs dzīties pakaļ finišam. Katrā ziņā pagaidām manas prognozes ir tādas, tad jau redzēs,” saka Dins. ◆

Kategorijas