Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Skudru pūznis

Tamāra Ulase

2014. gada 23. maijs 00:00

5

Bļodā sakuļ 200 g 20 % skāba krējuma ar 200 g izkausēta sviesta un 100 g cukura. Pakāpeniski pievieno 400 līdz 500 g miltu un 2 tējkarotes cepamā pulvera. Samaisa elastīgu mīklu, ko regulē ar miltu daudzumu. Atdzesē, samaļ gaļas maļamajā mašīnā, liek uz ieeļļotas plāts un izcep zeltaini brūnu.
Atdzesē. Krēmam viendabīgā masā sakuļ 100 g mīksta sviesta ar bundžiņu vārīta iebiezinātā piena un svaigu krēmsieru (“Rasa”, “Mascarpone” vai citu).
Bļodā ar krēmu drupina iekšā izceptos biskvīta gabaliņus un kārtīgi izmaisa. Var pievienot magoņu sēkliņas, kokosa skaidiņas, marmelādes gabaliņus. Sagatavoto masu uz lēzena šķīvja izvieto kaudzītē, pārkaisa ar magoņu sēkliņām, pārlej ar tumšo šokolādi, ko karsta ūdens peldē izkausē kopā ar 100 g sviesta. Vismaz uz pāris stundām liek vēsumā, lai garšas sadraudzējas. ◆

Kategorijas