Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Sacenšas loka šaušanā

Didzis Bauers

2014. gada 23. maijs 12:35

175

Pagājušās nedēļas nogalē Alūksnes sporta bāzē "Mežinieki" divas dienas notika Latvijas atklātais čempionāts apvidus loka šaušanā.

Šogad neatbrauca sportisti no Igaunijas un Krievijas, jo vieni piedalījās savas valsts čempionātā, bet otri nedabūja vīzas. Tāpēc dalībnieku skaits nebija tik kupls - kopumā piedalījās 41 dalībnieks.

Alūksni pārstāvēja SK “Ziemļnieki” loka šāvēji Guntis Melecis, Uģis Zavackis un Aija Kalēja. Uģis Zavadskis savā grupā izcīnīja 1.vietu, G.Melecis veterānu grupā ierindojās 2.vietā, A.Kalēja savā vecuma grupā - 3.vietā.

“Sacensības organizēja Latvijas loka šaušanas federācija, bet uz vietas visu izveidoja mūsu klubs SK “Ziemeļnieki”. Domāju, ka izdevās noorganizēt sacensības veiksmīgi. Bija jāiegulda liels darbs, lai izpildītu visus normatīvus. Federācija bija apmierināta ar paveikto, un izskanēja doma, ka varētu mūsu klubam uzticēt rīkot kādas lielākas sacensības. Pats piedalījos tikai vienu dienu, jo biju aizņemts ar sacensību organizēšanu. Alūksnē sacensības organizēju jau sesto gadu. Pārsvarā tā ir šaušana pa 3d mērķiem: no speciāla materiāla izveidoti dabīga lieluma dzīvnieki. Tādas sacensības mēs organizēsim arī šogad 12. un 13.jūlijā “Mežinieku” trasē, kas būs projekts sadarbībā ar Igauniju – “Livonijas kauss”. Mums ir izveidojusies laba sadarbība ar pašvaldību, kura ļauj mums izmantot “Mežinieku” sporta bāzi un ar kuru izdevās realizēt projektu mērķu iegādei,” stāsta Kaspars Aigars.

Kategorijas