Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Motosports: Karro otro reizi sezonā tiek pie Holeshot

Svētdien Anglijā tika aizvadīts astotais pasaules motokrosa čempionāta posms, kurā latviešu motosportists Matīss Karro MXGP klasē izcīnīja 12. vietu. Jāatzīmē, ka otrajā braucienā Karro otro reizi sezonā tika pie Holeshot.

Kvalifikācijā Karro MXGP klasē izcīnīja 11. vietu. Pirmajā braucienā, neskatoties uz kritieniem, tika sasniegts 16.rezultāts, bet otrajā braucienā Karro otro reizi šajā sezonā izcēla startu un tika pie Holeshot (pie šādas balvas tiek braucējs, kurš pirmajā līkumā iebrauc pirmais). Otrā brauciena finišā Karro izcīnīja astoto vietu, kas divu braucienu summā deva 12.pozīciju.


“Sestdien trase bija dubļaina, tāpēc mums uzreiz bija laika kontroles braucieni un tad sekoja kvalifikācija,” iesāk Matīss Karro, kurš pasaules čempionātā startē ar MX Moduls komandas atbalstu. “Kvalifikācijā starts neizdevās, taču aizcīnījos līdz 11.vietai.”


“Svētdien gan laiks, gan trase bija labāka. Pirmajā braucienā atkal neizdevās starts, taču vēlāk aizcīnījos līdz 11.vietai, līdz kritu, kā rezultātā biju spiests sākt no beigām. Turpināju braukt un kādā no līkumiem saķēros ar konkurentu un apgāzos, kas beigās deva 16.vietu,” pirmā brauciena notikumus komentē Karro.


“Otrajā braucienā padevās fantastisks starts, kas man deva otro Holeshot sezonā. Uzņēmu labu tempu, jo arī daudzie latviešu fani lika man vēl vairāk sasparoties, tāpēc gribējās parādīt pēc iespējas labāku rezultātu. Taču kādā no līkumiem pieļāvu kļūdu un apgāzos. Tobrīd atkritu uz desmito vietu, taču par laimi nebiju zaudējis savu ātrumu un turpinājumā aizcīnījos līdz astotajai vietai, kurā arī finišēju.”


“Kopumā esmu apmierināts ar to, ka bija ātrums, taču atkal sanāca pieļaut kļūdas, ar kurām neesmu apmierināts. Gribu pateikt paldies MX Moduls un skaļajiem latviešu faniem, kuri bija ne tikai skaļi, bet kuri gandrīz pārspēja angļus karogu skaitu ziņā. Bija patīkami braukt tādā atmosfērā, kur plīvo tik daudz sarkanbaltsarkano karogu,” nobeidz Karro, kurš pēc astoņiem posmiem kopvērtējumā ieņem 18.vietu.

Kategorijas