Aluksniesiem.lv ARHĪVS

VARONIS.LV lūdz palīdzēt

varonis.lv

2014. gada 28. maijs 00:00

364

Jau 5 gadus labdarības fonds VARONIS.LV sniedz palīdzību trūkumcietējiem. Taču ir gadījies tā, ka arī fondam ir vajadzīga palīdzība.

Visā darbības laikā Varonis.lv ir izmantojis mērķa ziedojumus tikai palīdzības sniegšanai trūkumcietējiem. Administratīvie izdevumi, kuri rodas palīdzot cilvēkiem, tika segti ar sponsoru palīdzību. Diemžēl fondam nav tāda pastāvīga sponsora kā banka vai liels uzņēmums, kas finansētu nepieciešamo administratīvo izdevumu apmaksu. Savukārt esošie sponsori, kuri atbalsta fondu, ir nepastāvīgi. Kādu laiku fondam Varonis.lv ir izdevies tikt galā ar administratīvajiem izdevumiem, taču bieži vien sponsoru palīdzība šī labdarības projekta uzturēšanai nav pietiekoša. Ne reizi vien ir gadījies, ka Varonis.lv darbinieki ir strādājuši bez atalgojuma. Bet, lai arī cik grūti ir gājis, viņi vienmēr ir pildījuši savus profesionālos pienākumus un palīdzējuši tiem, kam šī palīdzība ir vajadzīga nekavējoties.

Diemžēl Valsts ieņēmumu dienests neņem vērā labdarības organizācijas darba specifiku. Neskatoties uz to, ka fonds Varonis.lv ir bezpeļņas organizācija, tas maksā nodokļus tāpat kā jebkurš komercuzņēmums. Pēdējā gada laikā fondam bieži nav pieticis līdzekļu nodokļu maksāšanai. Katru mēnesi izdevās maksāt tos pa daļām, cerot uz sponsoru palīdzību, taču ar to nepietika. Un šobrīd nodokļu parāds ir sasniedzis 30 000 eiro. Fonds cenšas šo parādu nomaksāt, bet tas pieaug ātrāk nekā fondam izdodas to segt.

Šodien fonds ir saņēmis vēstuli no VID, kurā tiek informēts par to, ka, ja nodokļu parāds netiks samaksāts, tad organizācijas konti tiks bloķēti un visi līdzekļi no tiem tiks konfiscēti. Tie ir līdzekļi, kuri ir paredzēti slimiem bērniem.

Fonds ir mēģinājis dažādi risināti radušos situāciju: ir vērsies pie uzņēmumiem un bankām, taču šādi izdevumi viņu budžetā nav paredzēti. Šobrīd fonds Varonis.lv vēršas pie visiem cilvēkiem. Fondam ir vajadzīga Jūsu palīdzība!

Katrs no Jums zina, ka nelaimes gadījumā vienmēr var rēķināties ar Varonis.lv palīdzību. Tagad Varonis.lv lūdz Jūs palīdzēt šim labdarības projektam. Nospiežot uz šīs saites //http://varonis.lv/lv/funds/view/109// Jūs varat iepazīties ar VID atsūtīto dokumentu, kā arī sekot savāktajai palīdzības summai un parāda atlikumam.

Aicinām palīdzēt fondam arī turpmāk sniegt profesionālu palīdzību slimiem bērniem, sirmgalvjiem un maznodrošinātajām ģimenēm.

Sirsnīgi pateicamies Jums. Visi kopā mēs darām daudz labu darbu, tāpēc ļausim fondam arī turpmāk darīt labos darbus!
Jūs varat sniegt palīdzību ar pārskaitījumu uz šo bankas kontu:
Nosaukums: Biedrība «Sociāli nozīmīgu projektu centrs „Varonis“″
Reg. Nr: 40008142130
Jur. adrese: Akadēmijas laukums 1, Rīga, LV-1050

-SWEDBANK- Swift : HABALV22
LV56HABA0551025632423

-NORDEA- Swift : NDEALV2X
LV50NDEA0000083204700

-DNB- Swift : RIKOLV2X
LV79RIKO0002013211470

-CITADELE- Swift : PARXLV22
LV94PARX0013419570001

paypal:
paypal@varonis.lv

Kategorijas