Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Atceroties varoņus, domā par nākotni

Diāna Lozko

2014. gada 30. maijs 00:00

27

Vakar Alūksnes pilsētas atbrīvošanas 95.gadadienas svinīgajos pasājumos viesojās arī gaidas un skauti no Igaunijas, kā arī ASV karavīri.
Vakardiena bija iespēja pārliecināties, ka mums ir spēcīgi aizstāvji, kuri būtu gatavi nākt palīgā, ja rastos tāda nepieciešamība.
Alūksnes novada domes priekšsēdētājs Arturs Dukulis piemiņas brīdī pie Brīvības cīnītāju piemiņas vietas uzsvēra, ka neatkarība ir valsts lielākā dāvana un tā ir jāsargā. Veru pilsētas priekšsēdētāja vietnieks Sikstens Silds atzina, ka šajā laikā, kad Ukrainā valda nemieri, ir svarīgi apzināties, ka blakus ir arī kāds, kurš ir gatavs aizstāvēt savu kaimiņvalsti. Latvijas Republikas Aizsardzības ministrijas parlamentārais sekretārs Andrejs Panteļējevs izteica pārliecību, ka ne jau tikai ieroču spēks parāda, cik valsts ir stipra, bet gan iedzīvotāju garīgais spēks. “Šajā dienā mēs atzīmējam tādu dienu, kad šis garīgais spēks ir parādījies visspilgtāk. Ar pārliecību, izturību un ticību sev tika uzvarēts pārspēks. Tā bija uzticība ne tikai sev, bet arī draugiem, šajā gadījumā - igauņiem. Mēs, latvieši, vieni paši varam būt lieli, bet vēl lielāki mēs varam būt kopā ar igauņiem. Taču pavisam lieli mēs būsim kopā ar igauņiem un amerikāņiem,” pauda A.Panteļējevs. ◆

Kategorijas