Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Velomaratons Apē finišē vētraini

Astra Binde

2014. gada 30. maijs 00:00

5

Svētdien Apes mototrasē  jau astoto reizi notika „Vivus.lv“ kalnu divriteņu (MTB) maratona posms un Vaidavas kausa izcīņa MTB maratonā.
Starts un arī finišs tradicionāli notika Arvīda Levana vārdā nosauktajā Apes mototrasē, bet 54 kilometrus garā „Veloprofa“ maratona un 32 kilometrus „Latvijas Valsts mežu“ pusmaratona distances vijās pa kalnainajiem pierobežas ceļiem un takām, neilgi pirms finiša šķērsojot Vaidavas upi. 
Sacensības bija īpašas ar lielo dalībnieku skaitu (trasēs devās apmēram 600 lielu un gandrīz 100 mazu braucēju), kā arī ar daudzveidīgiem, pat ekstrēmiem laikapstākļiem, jo trīsdesmit grādus lielais karstums mijās ar pērkona negaisu, vēju un krusu.

Uzvarētājiem – arī skaistie „Vaidavas kausi“
„Veloprofa“ maratona distancē vīru konkurencē visu goda pjedestālu aizņēma “Trek Team“ komandas sportisti – Oskars Muižnieks (laiks 2:04:07), Ivars Prokofjevs (2:05:20) un Rihards Bartuševics (2:05:26). Visi minētie sportisti savā īpašumā ieguva arī skaistos Vaidavas kausus.
Tikpat kilometru veica arī grupas “Juniori”, “Vīri 30”, “Vīri 40” (26.vietā - alūksnietis  Juris Priževoits, 41.- Ainārs Volts no Veclaicenes), kā arī  “Vīri 50”, kurā uzvarēja  ilzenietis Viesturs Kazainis, bet trešais bija alūksnietis Gunārs Rozenbergs. “Vīru U23” grupā divas godalgotas vietas tika Alūksnes sportistiem: uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena stājās un kopvērtējuma līdera krekliņu uzvilka Rolands Zarītis, 3.vietā - Kristers Kovgers.
Dāmām garajā distancē atkal nepārspēta palika Igaunijas čempione Grēte Steinburga no “Rakke Giant Team”, kas distanci veica 2:24:28. Pēc finiša Grēte izteica savu atzinību, ka šī ir lieliska trase, īsta kalnu divriteņu maratona distance. Otrā šajā konkurencē bija Katrīna Jaunslaviete (“ebike Machine”), trasi veicot 2:27:33, bet 3.vietu aizraujošā finiša sprintā izcīnīja Lāsma Ozola (“Avis-Thule-Veloprofs”) – 2:28:12.
Komandu ieskaitē - pārliecinoša uzvara komandai “Trek Team”. Komandas “Avis-Thule-Veloprofs” otro vietu kaldināt palīdzēja mūsu J.Priževoits, R.Zarītis un V.Kazainis. Trešā vieta - komandai “Gandrs-Merida”.
“Vivus.lv“ MTB maratona Apes posmā piedalīties iecienījuši kaimiņvalsts  riteņbraucēji. Šoreiz pacīnīties pierobežas ”viesizrādēs” bija ieradies rekordliels skaits igauņu velobraucēju - gandrīz 50. Viens sportists pārstāvēja Lietuvu.
 
Viskuplāk pārstāvēti -
„Tautas Kungi“
Pusmaratona distancē šoreiz uzvara - „Volvo MTB Team“ braucējam Jānim Rubikam, otrais - pagājušā gada „Latvijas Valsts mežu“ pusmaratona kopvērtējuma uzvarētājs Zigmārs Zučiks („Trek Team“). Uz goda pjedestāla trešā pakāpiena - vēl viens „Volvo MTB Team“ pārstāvis Pēteris Caune.
Viskuplāk, ar 173 dalībniekiem, pārstāvētajā grupā “Tautas Kungi” jāatzīmē apenieši:  7.vietu izcīnīja Gatis Anerauds, 25.vietā - Andris Jurka.
V-14 grupā pusmaratonu ar septīto rezultātu pieveica Dāvis Korsītis (Alūksne), jauniešu konkurencē 6.vieta - Kārlim Popam (Ape).
No dāmām ātrākā, tāpat kā pirmajā posmā Tukumā, bija Rūta Brakovska (“Vudlande-Smiltene”), otrā - Līna Berga, aiz viņas -  Ella Valtmane (“Apu Genesis”). Jaunietēm 2.vietu izcīnīja ilzeniete Alise Kazaine. No klases “Tautas Dāmas” 32 dalībniecēm 4.vieta - Beatei Kovgerei (Alūksne), 6. - Santai Kazainei no Ilzenes.

Uvarēja visi, kas pieveica trasi
Ar lielu azartu un neviltotām emocijām noritēja bērnu sacensības pa vecuma grupām. Uzvarētāji bija visi, kas pieveica trasi, tādēļ saņēma balvas. Draudzīgais Ezis visiem novēlēja veiksmīgu startu, kā arī pasniedza balvas par neatlaidību. Starp centīgajiem  jaunajiem riteņbraucējiem bija Gaujienas pārstāvji Marta Kalniņa, Jēkabs Kaliņš, Austris Kalniņš, Ivars Āboliņš, Ģirts Harkins, apenieši Elza Bormane, Enija Muceniece,  Kristīne Fiļipova, Emīlija Bormane, Lauma Pope, Daniela Vītolniece, Roberts Leimanis, Justs Jurka, Renārs Jakovļevs, Martins Līvs, Daniels Zeltiņš,  Edgars Mucenieks, alūksniete Rendija Bula, ilzeniete Karlīna Laiva un citi.
«Vivus.lv“ MTB maratona nākamie posmi: 8.jūnijā Smiltenē, 13.jūlijā Talsos, 17.augustā Cēsīs, 13.septembrī Baldonē. Pieteikšanās sacensībām un sīkāka informācija - mājaslapā „www.mtb-maratons.lv“. ◆

Kategorijas