Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Pārbauda izturību Igaunijā

Loreta Jargane

2014. gada 30. maijs 00:00

5

Pagājušās nedēļas nogalē Igaunijā, Oravas tuvumā, notika bezceļu trofi reids - automašīnu  izturības sacensības „Oro Offroad 2014”, kurās ar SIA „Līvs AM” un  tā vadītāja Aivo Līva atbalstu piedalījās arī četras ekipāžas no Apes.

Pirmajā dienā norisinājās kvalifikācijas braucieni, kuru rezultātā tika noteikta starta kārtība nākamās dienas sacensībās. Savukārt nākamajā dienā dalībnieki devās trīs stundu ilgā ekstrēmā braucienā pa Igaunijas bezceļu trasi. Trofi reidā ET-1 klasē startēja 16 mašīnas, Api pārstāvēja 2 ekipāžas - pilots Ernests Purakalns  kopā ar Dāvi Leiti  un Matīsu Leimani, kuri ieguva 4.vietu, un Kristaps Raipalis ar komandas biedriem Kārli Dauškanu un Edgaru Rēdeli, kuri ieguva 12.vietu.
Pēcpusdienā starts tika dots 11 ET-2 klases mašīnām, tajā skaitā arī divām Apes novada ekipāžām. Ģirts Gailītis un Edgars Miķelsons ar pašu konstruēto mašīnu ierindojās 3.vietā, bet Mairis Jurka kopā ar saviem komandas biedriem Mārtiņu Janušu un Kristapu Kaktiņu ieguva 6.vietu.

Slodze bija lielāka
Ģ.Gailītim un E.Miķelsonam šosezon sokas ļoti labi, jo nesen sacensībās Madonā viņi izcīnīja uzvaru. “Gāja jau tiešām labi. Taču Igaunijas sacensībās konkurence tomēr ir līmeni augstāk nekā pie mums - tas ir garantēts. Varbūt tehnika nebija sagatavota pilnīgi, jo fiziski bija ļoti grūti - pagaidām vienas no smagākajām sacensībām. Tomēr - kā braucām, tā aizbraucām. Jāsaka, ka šīs sacensības visām Apes 4x4 komandām bija liels pārbaudījums, jo slodze bija lielāka un atšķirība ir tā, ka Latvijā brauc divus braucienus pa divām stundām ar stundas intervālu vidū, bet Igaunijā - trīs stundas no vietas: principā tas ir izturības brauciens. Trasē bija arī ļoti daudz ūdens, vietām pat 1,50 metri. Katrā ziņā bija interesanti. Grūti jau aprakstīt tās emocijas, bet par 3.vietu esam neaprakstāmi gandarīti! Protams, vēl joprojām ir, uz ko tiekties. Nākamajām sacensībām Rugājos esam gatavi, līdz tam turpināsim modernizēt savu tehniku,” stāsta Ģ.Gailītis.

Pievīla tehnika
Otro Apes novada ekipāžu pārstāvēja M.Jurka kopā ar saviem komandas biedriem M.Janušu un K.Kaktiņu. M.Janušs stāsta, ka komanda ar sacensībām ir apmierināta. “Žēl, ka pievīla tehnika, bija ļoti daudz ūdens, ar ko nebijām rēķinājušies. Bet viss ir labojams un Rugājos būsim gatavi kāpt uz starta līnijas. No organizatoriskās puses trofi reids bija izdevies, ļoti labi organizēts, arī paši igauņi bija ļoti pretimnākoši un pateicās par ierašanos. Mēs domājam, ka turpmāk dosimies arī uz sacensībām Igaunijā,” saka M.Janušs.
Nākamais 4x4 trofi reidu čempionāta 2.posms un Latvijas atklātā trofi reidu čempionāta izcīņas 2.posms “Rugāji Trophy 2014” norisināsies no 20. līdz 22.jūnijam Rugāju novadā. ◆

Kategorijas