Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Alūksnes “Stasis” izcīna bronzu

Didzis Bauers

2014. gada 30. maijs 00:00

3

Kaimiņu novadā Gulbenē pagājušajā nedēļā jau piekto gadu pēc kārtas notika basketbola turnīrs „Egila Čakara piemiņas kauss”. Šogad turnīrā kā jau katru gadu piedalījās “Buki” un “Gulbenes buki”, kā arī Alūksnes BK “Stasis” un “Parksepa” no Igaunijas.
Pirmajā spēlē “Stasis” tikās ar turnīra saimniekiem “Bukiem”. Pirmā ceturtdaļa beidzās tikai ar 1 punkta pārsvaru (26:25), bet, puslaikā ejot, - 5 punktu handikaps “Bukiem” (49:44). Otrā puslaika sākumā “Stasim” izdevās izvirzīties vadībā, uz ko ļoti ātri reaģēja Gulbenes basketbolisti, un jau mazajā pārtraukumā rezultāts uz tablo vēstīja 77:65. Pēdējā ceturtdaļā “Stasis” nopietnu apdraudējumu “Buku” uzvarai vairs neradīja, un spēle beidzās ar rezultātu 103:89. “Buku” komandā rezultatīvākais ar 24 punktiem bija Jurijs Aleksejevs. “Stasim” 23 punktus realizēja Kaspars Paegle.
Cīņā par 3.vietu “Stasis” tikās ar igauņu “Parksepu”. Pirmā ceturtdaļa beidzās ar rezultātu 22:19. Puslaikā alūksnieši bija ieguvuši nopietnu 17 punktu handikapu (50:33), bet Igaunijas basketbolisti vēl nepadevās un ceturtās ceturtdaļas sākumā gandrīz panāca izlīdzinājumu. Pēdējās minūtēs veiksmīgāk nospēlēja Alūksnes basketbolisti, izcīnot uzvaru ar rezultātu 87:80 un nodrošinot sev bronzas godalgas.
Finālspēlē tikās “Buki” un “Gulbenes buki” - 94:73.
Pasākuma laikā tradicionāli norisinājās gan skatītāju konkurss, gan spēlētāju trīspunktu metienu konkurss, kurā uzvarēja Ingus Bankevics, kā arī treneru un sponsoru konkurss, kurā par uzvarētājiem kļuva J.Aleksejevs un Ivars Kupčs. Spēļu pārtraukumos ar priekšnesumiem skatītājus priecēja Gulbenes jauniešu centra „Bāze” hiphopa dejotājas un deju kolektīvs „Rūsiņš”. ◆

Kategorijas