Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Alūksnē aicina uz spiningošanas sacensībām „Alūksnes vasaras „plēsējs” 2014”

www.aluksniesiem.lv

2014. gada 2. jūnijs 17:37

232

Sestdien, 7. jūnijā, Alūksnes ezerā notiks spiningošanas sacensības „Alūksnes vasaras „plēsējs” 2014”, kurās par lielākajiem lomiem aicināti sacensties spiningošanas cienītāji no visas Latvijas.

Alūksnes novada pašvaldības aģentūras „ALJA” rīkotajām sacensībām spiningotāji varēs reģistrēties sacensību dienā no pulksten 5.30 līdz 6.30 Ziemera pagasta „Jaunsētās”, bet sacensības sāksies pulksten 6.45.

Spiningotāji par labākajiem lomiem sacentīsies komandu konkurencē, komandā startējot diviem dalībniekiem. Sacensību dalībniekiem vecumā no 16 līdz 65 gadiem, izņemot invalīdus, būs jāuzrāda derīga makšķerēšanas karte, bet visiem sacensību dalībniekiem jāuzrāda arī derīga makšķerēšanas licence Alūksnes ezerā. Gan licences, gan makšķerēšanas kartes varēs iegādāties arī reģistrācijas vietā. Komandas dalības maksa sacensībās ir 20 eiro, bet, ja viens no komandas dalībniekiem ir jaunāks par 16 gadiem, tad tikai 10 eiro.

Lai noteiktu uzvarētāju, no katras komandas vērtēs ne vairāk kā piecus asarus, kas garāki par 20 cm, ne vairāk kā trīs līdakas garumā no 55 cm un ne vairāk kā 3 zandartus garumā no 50 cm. Vērtēts tiks noķerto zivju kopējais svars, atbilstoši komandas  noķerto asaru svaru reizinot ar 2 un summējot ar līdaku un zandartu svaru.

Ja loma kopējais svars vairākām komandām būs vienāds, uzvarēs komanda ar smagāko asari lomā, bet, ja asaru svars būs vienāds vairākām komandām, tad uzvarēs tā komanda, kuras lomā būs garākais asaris.

Par to informē Alūksnes novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Evita Aploka.

Sacensību nolikums pieejams www.aluksne.lv sadaļā „Sporta ziņas”.

Kategorijas