Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Baznīcu rotās ar peonijām

Diāna Lozko

2014. gada 6. jūnijs 00:00

88

Gatavojoties Glika dienām, Alūksnes evaņģēliski luteriskā draudze aicina ikvienu interesentu piedalīties baznīcas rotāšanā.
Šodien no pulksten 15.00 līdz 18.00 ikviens ir aicināts nest uz baznīcu peonijas, lai rotātu baznīcas telpu lielajiem svētkiem.
Alūksniete Liāna Keomegi ir atbildīgā par Alūksnes evaņģēliski luteriskā baznīcas ziedu noformējumu. Šoreiz ar ziediem tiks rotāts baznīcas altāris, altāra sēta, varbūt arī balkons. Viss būs atkarīgs no tā, cik atsaucīgi būs cilvēki. “Katra cilvēka ieguldījums būs svarīgs, jo cilvēks šo ziedu ir audzējis, lolojis. Svētkos viņš varēs aplūkot, kur tieši viņa atnestais zieds izdzīvos svētkus,” saka L.Keomegi. Viņa vairākkārt ir gājusi floristes kursos pie Tatjanas Egles un uzsver, ka ir materiāli ar kuriem baznīcu nebūtu jārotā. “Kāzās noteikti tiek ņemtas vērā līgavas vēlmes un tas, kādā krāsā ir līgavas kleita, līgavas māsu kleitas. Mums, piemēram, pasaka, ka visiem ziediem jābūt laškrāsā. Tad arī tādus meklējam. Baznīcā noteikti ir jāizmanto atbilstoši materiāli. Tās nevar būt mākslīgās puķes, kreppapīrs. Tādi materiāli varētu būt kultūras namā vai bērnudārzā. Baznīcas rotāšanā materiāliem jābūt kvalitatīviem un dzīviem,” uzskata L.Keomegi. Viņa arī uzsver to, ka ziedu dāvināšanā būtu labi ņemt vērā cilvēka vēlmes. Cilvēkus uzrunās tas, ja viņam tiks dāvināti tie ziedi, kuri viņam patīk. L.Keomegi atzīst, ka visam ir jābūt ar nozīmi - kāpēc gan cilvēkam dāvināt mārtiņrozes, ja viņam ļoti patīk peonijas. “Pareizi piemeklēts zieds cilvēku uzrunās daudz spēcīgāk,” uzskata L.Keomegi. ◆

Kategorijas