Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Skaisti dienā un naktī

Diāna Lozko

2014. gada 6. jūnijs 00:00

67

Pie Alūksnes novada pašvaldības administratīvās ēkas ir tapis skaists ziedu veidojums. Ja laikapstākļi ir labi, tad uzlādējas saules bateriju laternas un tumsā puķu stabi arī izgaismojas.
Idejas autore ir pašvaldības aģentūras “Spodra” darbu vadītāja Ingrīda Ribozola, īpašie puķu stabi tapuši sadarbībā ar Alūksnes novada pašvaldības ainavu arhitekti Līgu Strodi. “Mani ne visai apmierināja valdības mājas laukuma dizains un vienmēr esmu gribējusi to atdzīvināt. Tā arī radās ideja veidot kaut ko tādu. Ideju izdomāju pati, un darbs tapa ar “Spodras” materiāliem un darbaspēku. Puķes aug īpašos maisiņos, kuri ir ļoti izturīgi, un auga saknes elpo,” viņa stāsta. Šādus maisiņus nav iespējams iegādāties Latvijā, jo tie ir ļoti specifiski un šeit tos neražo. Alūksnes novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Evita Aploka informē, ka maisiņi iegādāti Īrijā. “Lai izdevumu būtu mazāk, “Spodra” pati veidoja koka stabus un arī audzēja puķu stādiņus,” viņa saka. Koka stabus veidoja “Spodra” galdnieks Sergejs Mucinieks.
Plānots šādus ziedu maisiņus izvietot arī Pils ielā pilsētas centrā pie drošības margām. Materiālus no šīm puķu kompozīcijām varēs izmantot arī atkārtoti, tāpēc “Spodra” aicina iedzīvotājus saudzēt ziedu objektus un neplēst ārā stādus, kā arī nebojāt maisiņus. ◆

Kategorijas