Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Sāk trīs ielu rekonstrukciju

Diāna Lozko

2014. gada 6. jūnijs 00:00

7

Šonedēļ Alūksnē tika sākta Parka, Brūža un Dzirnavu ielu rekonstrukcija Eiropas Reģionālās attīstības fonda projektā “Uzņēmējdarbībai nozīmīgu ielu un Brūža ēkas rekonstrukcija Alūksnes pilsētā”. Saskaņā ar atklātā konkursa rezultātiem darbus šajā objektā veic pilnsabiedrība „Matthai Latvijai un Velten”.


Būs arī stāvvietas
Šobrīd jau tiek ņemts nost vecais segums. Alūksnes novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Evita Aploka uzsver, ka iedzīvotājiem un uzņēmējiem darbu veikšanas laikā satiksme pa Brūža ielu un Dzirnavu ielu līdz Parka ielai ar transportlīdzekļiem būs iespējama. “Lūdzam autovadītājus izturēties ar izpratni un ievērot ceļa zīmes. Atgādinām arī, ka visas trīs minētās ielas tiks rekonstruētas pilnā garumā. Dzirnavu ielā posmā no Pils ielas līdz Parka ielai rekonstruēs esošo ietvi, bet no Parka līdz Brūža ielai izbūvēs jaunu ietvi ielas labajā pusē. Šajā posmā būs arī autostāvvietas, baznīcas pusē - zona autobusu novietošanai,” viņa stāsta.

Turpinās iepirkuma
procedūra
Dzirnavu ielā posmā no Pils ielas līdz bijušās VEF teritorijas vārtiem būs atšķirīga tipa seguma konstrukcija, kas piemērota smagākām transporta vienībām, domājot par iespēju perspektīvā attīstīt šo industriālo teritoriju. Ielai izbūvēs lietusūdens kanalizāciju. Parka ielā (no Dzirnavu ielas līdz Baložu bulvārim) tiks nomainīts segums, sakārtota ietve, lietusūdens kanalizācijas tīkli un apgaismojums. Brūža ielu rekonstruēs no Pils ielas līdz vietai, kur tā saslēdzas ar brūža ēkas teritorijas labiekārtojumu. Ietve saglabāsies abās ielas pusēs, tiks ierīkota lietusūdens kanalizācija. Iepretim SEB bankai paredzēts arī izvietot soliņus. “Šobrīd vēl turpinās iepirkuma procedūra būvdarbiem, kuru laikā plānots rekonstruēt Vidus ielu, Dārza ielu no Jāņkalna līdz Latgales un Tirgotāju ielu krustojumam, kā arī Tirgotāju ielu no Lielā Ezera līdz Vidus ielai,” informē E.Aploka. ◆

Kategorijas