Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Pededzē piedāvā jaunas iespējas

Diāna Lozko

2014. gada 6. jūnijs 00:00

466

Biedrība “Pededzes nākotne” īstenojusi projektu “Brīvā laika aktivitāšu pilnveidošana Pededzes pagastā” un iegādājusies inventāru, lai uzlabotu pagasta iedzīvotāju iespējas pilnvērtīgi pavadīt brīvo laiku.

Palīdz saglabāt fizisko formu
Mārkalnes un Pededzes pagastu pārvalžu vadītāja Daiga Vītola informē, ka projektā iegādātais inventārs paredzēts plašam brīvā laika aktivitāšu laukam. Mākslinieciskās pašdarbības dalībniekiem uzvedumu gatavošanai un apskaņošanai tagad ir iespēja izmantot jaunu portatīvo datoru, galvas un rokas bezvadu mikrofonu komplekts ļauj labākā līmenī veidot teatrālos uzvedumus un āra pasākumus. Savukārt kulinārijas prasmju apguvei iegādāta elektriskā plīts.
“Ir iegādāti arī trīs veidu sporta trenažieri, kas pagastā ir jaunums. Tenisa galds ir lieliska brīvā laika pavadīšanas iespēja sportiskas atpūtas cienītājiem. Šobrīd jebkurš interesents sporta inventāru par brīvu var izmantot Pededzes tautas namā,” informē D.Vītola.
23 gadus vecā pededziete Bella Meņšikova jaunos trenažierus izmanto četras reizes nedēļā un atzīst, ka gribētāju tos izmantot ir daudz. “Tas palīdz saglabāt fizisko formu un arī uzlabo veselības stāvokli. Agrāk braukāju uz Alūksni, bet par to bija jāmaksā, arī ceļš bija tāls. Pededzē tautas nams atrodas blakus mūsu mājai un trenažierus var izmantot par brīvu,” ir priecīgi B.Meņšikova.
Veido iedzīvotājiem labvēlīgu vidi
Projekta īstenošana ir kārtējais posms biedrības centienos veidot pagastā iedzīvotājiem labvēlīgu vidi ar iespējām saturīgi un interesanti pavadīt brīvo laiku, apgūt jaunas iemaņas, rūpēties par veselību un piedalīties dažādās aktivitātēs. Projekts realizēts Eiropas Lauksaimniecības fonds lauku attīstībai atklātā projektu iesniegumu konkursa pasākumā “Lauku ekonomikas dažādošana un dzīves kvalitātes veicināšana vietējo attīstības stratēģiju īstenošanas teritorijā” sadarbībā ar biedrību “Alūksnes lauku partnerība”. Kopējās projekta izmaksas ir 2963,84 eiro, tajā skaitā piešķirtais publiskais finansējums - 2667,46 eiro. Alūksnes novada pašvaldības līdzfinansējums – 296,38 eiro. ◆

Kategorijas