Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Alūksnē pludmales volejbolisti jau trešo reizi cīnīsies par Katrīnas kausu

Alūksnes Pilssalas un citos novada pludmales volejbola laukumos 21. jūnijā notiks jau trešās Starptautiskās sacensības pludmales volejbolā „Katrīnas kauss 2014” ar 2000 EUR lielu balvu fondu.

Sacensības, kam nosaukums dots par godu Alūksnē augušajai vācu mācītāja Ernsta Glika audžumeitai Martai Skavronskai, kura vēlāk kļuva par Pētera I dzīvesbiedri un Krievijas ķeizarieni Katrīnu I, organizē Alūksnes novada pašvaldība sadarbībā ar volejbola spēles entuziastiem no visa novada.

Pirmo reizi „Katrīnas kauss” notika 2012. gadā, kad tas pulcēja 150 šā sporta veida cienītājus, bet otrajās sacensībās 2013. gadā dalībnieku skaits pieauga līdz 200. Tas nozīmē, ka pasākums kļūst arvien iecienītāks un populārāks, tādēļ aicinām arī šogad pludmales volejbolistus pirmsjāņu noskaņās doties uz Alūksni, lai mērotos spēkiem šajā turnīrā!

Komandas sacensībām aicinām pieteikties līdz 19. jūnija pulksten 23.59, nolikumā norādīto informāciju nosūtot uz e-pasta adresi katrinaskauss@inbox.lv. Cīņa par Katrīnas kausu un turnīra godalgām notiks sieviešu un vīriešu konkurencē, komandā piedaloties diviem dalībniekiem. Sacensībās sportisti varēs sacensties kategorijās - jaunieši Vj (dzimuši 1995. – 1997. gadā), sievietes S (dzimušas 1996. gadā un vecākas), vīrieši V Pro (profesionāļi, dzimuši 1994. gadā un vecāki), vīrieši V (dzimuši 1994. gadā un vecāki), vīrieši V40+ (dzimuši 1974. gadā un vecāki). Visa informācija par sacensībām pieejama Alūksnes novada pašvaldības mājas lapā www.aluksne.lv.

Jāuzsver, ka šogad ir ievērojami palielinājies sacensību balvu fonds, par kuru sportistiem cīnīties – nu tas ir jau 2000 eiro! Te sacensību organizatori teic lielu paldies uzņēmējiem, kuri ir novērtējuši organizatorisko darbu un pasākuma kvalitāti iepriekšējos gados, un jau pērn šī gada sacensību rīkošanai pašvaldībai ziedoja 3 tūkstošus latu. Līdz ar to sacensību rīkotājiem ir iespēja sportisko pasākumu padarīt krāšņāku un palielināt arī balvu fondu.

Tāpat „Katrīnas kausa” organizatori arī Latvijas Volejbola federācijai spējuši ar savu darbu apliecināt, ka Alūksnē rīkotās sacensības ir ļoti labā kvalitātē, tādēļ šajā datumā Latvijā citi plaša mēroga pludmales volejbola turnīri netiek organizēti.

Pirmo trīs godalgoto vietu ieguvēji katrā kategorijā saņems gan sacensību medaļas, gan arī naudas balvas, bet ceturtās vietas ieguvēji – naudas balvu. Visu kategoriju uzvarētāju vārdi tiks iemūžināti gravējumā sacensību kausā. Piemēram, 2013. gadā „Katrīnas kausa” izcīņā vīriešu „Pro” kategorijā uzvarēja Klāvs Zaļkalns un Artūrs Kiseļevs.

Uz sacensībām kopā ar sportistiem droši var doties arī līdzjutēji, jo Alūksnes Pilssalā būs, ko baudīt – te notiks jau otrie Alūksnes ezera Zušu svētki „Bute zuti precēt brauc” ar dažādām aktivitātēm dienas garumā un koncertu un zaļumballi Pilssalas estrādē vakarā. Blakus sacensību vietai  ir arī lieliska pludmale ar iespējām aktīvai atpūtai Alūksnes ezerā (laivu, katamarānu noma, izklaides braucieni ar motorlaivu vai plostu). Sacensību vietās darbosies bufetes.

Kategorijas