Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Trešo reizi notiek aktīva un veselīga dzīvesveida sekmēšanas diena

Jau trešo gadu pēc kārtas jūnijā aprūpes centrā "Trapene" notiek „Aktīva un veselīga dzīves veida sekmēšanas diena”. Šogad sporta dienas notika 4. un 6.jūnijā.

Lai visi sporta spēļu dalībnieki un līdzjutēji varētu izpildīt un piedalīties visās aktivitātēs, nolēmām sadalīt aktivitātes divās dienās.

4.jūnijā pulksten 10.00 atpūtas laukumā pulcējās tie dalībnieki un līdzjutēji, kuriem vairāk interesē dambrete un novuss.

6.jūnijā pulksten 10.00 darbinieki un klienti mērojās spēkiem bumbiņas mešanā mērķī, zābaka mešanā tālumā, šautriņu mešana mērķī, kā arī makšķerēšanā un jautrajā stafetē, kurā piedalījās komanda – viens darbinieks kopā ar klientu ratiņkrēslā uz laiku izbraukt šķēršļus.

Sacensības noritēja saskaņā ar nolikumu, kas paredzēja, kādi sporta veidi tiks veikti. Galvenais tiesnesis, pārvaldnieks Laimons Āzis un katra sporta veida tiesneši - SAC darbinieki Dace Kārkliņa, Anna Žagare, Inese Safranoviča, Ligita Osīte, Liene Maltavniece, Anita Andersone, Maija Grīsle, Ivars Melecis un Nellija Filipova - rūpīgi sagatavoja sporta aktivitāšu norises vietas un sekoja to izpildei.

Pasākums bija domāts visiem – gan tiem, kas jau sporto, gan tiem, kas nekad nav sportojuši, bet vēlas to darīt un domā, ar ko iesākt. Galvenais aktīva un veselīga dzīvesveida sekmēšanas dienas mērķis bija rosināt klientus, lai aktīvs un veselīgs dzīvesveids būtu ne tikai rīkotajās sporta dienās, bet gan katru dienu.

Visas aktivitātes norisinājās atpūtas laukumā, kurā no 64 klientiem aktīvi piedalījās un sacensības vēroja 35 klienti. Pasākumā aktīvi piedalījās arī tie, kuri ikdienā pārvietojas ratiņkrēslos, izvēloties spēlēt galda spēles, bumbiņas mešanu mērķī, šautriņu mešanu mērķī, zābaka mešana tālumā un jautrajā komandas braucienā kopā ar darbinieku, pārvarot šķēršļus.

Lai būtu lielāka enerģija sportistiem un līdzjutējiem, čaklās virtuves darbinieces cienāja ar rabarberu dzērienu un gardo rabarbermaizi. Laika apstākļi mūs lutināja, jo spīdēja silta saulīte un reizēm uzpūta vasarīgais vējiņš. Interesantā, jautrā un atraktīvā diena paskrēja ātri un noslēdzās ar aktīvo sportistu apbalvošanu. Katram dalībniekam tika pasniegtas pārvaldnieka pagatavotās medaļas un pateicības raksti.

Paldies visiem sacensību organizētājiem un dalībniekiem par atsaucību!


Kategorijas