Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Riteņbraucēji sacenšas Smiltenē

Didzis Bauers

2014. gada 13. jūnijs 00:00

7

Svētdien Smiltenes apkaimes mežos tika aizvadīts aizraujošā “Vivus.lv MTB maratona” trešais posms, kurā startēja vairāk nekā 500 dalībnieki.


“Vivus.lv MTB maratons”, kas ir viens no Latvijas vadošajiem kalnu divriteņu seriāliem un izceļas ar tehniski sarežģītām, kā arī aizraujošām trasēm, svētdien turpinājās Latvijas kalnu riteņbraukšanas dzimtenē – Smiltenē. Distanču veidotāji bija parūpējušies par to, lai trasē netrūktu ne kāpumu, ne strauju nobraucienu, ne šauru taciņu un citu interesantu šķēršļu.
Sacensības sākās ar “Veloprofa” distances startu, kam sekoja “Limpo” bērnu brauciens, bet pēc tam starts tika dots “Latvijas valsts mežu” MTB pusmaratonam.
Maratona distancē, kur startēja virkne vadošo pašmāju MTB braucēju, sportistiem bija jāveic 54 kilometri. Raivim Zīmelim šī bija pirmā uzvara jaunajā „Vivus.lv MTB maratona” sezonā. Viņš distancē pavadīja 2 stundas 7 minūtes un 41 sekundi. Tāds pats laiks arī Dmitrijam Sorokinam. Uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena kāpa „Trek team” riteņbraucējs  un kopvērtējuma līderis Oskars Muižnieks no Alūksnes, kurš no uzvarētāja atpalika par trijām sekundēm.U23 grupā 16.vietu kopvērtējumā un 1.vietu grupā izcīnīja alūksnietis Rolands Zarītis. V30 grupā 30.vietā ierindojās alūksnietis Gints Rozenbergs. V40 grupā 22.vieta - alūksnietim Jurim Prižavoitam, V50 grupā 1.vietu izcīnīja Viesturs Kazainis no Ilzenes, 7.vietā – alūksnietis Gunārs Rozenbergs.
Ne mazāk spraigas cīņas notika 30 kilometru pusmaratona distancē, kas, lai arī bija nedaudz atvieglotāka, tomēr lielai daļai dalībnieku sagādāja lielu pārbaudījumu. Jaunietēm 1.vietu grupā izcīnīja ilzeniete Alise Kazaine. S45 grupā pirmā Anita Muižniece Tautas klasē kungiem 29.vietā ierindojās Andris Jurka no Apes, 93.vietā – alūksnietis Ainārs Volts.
Sacensību rezultāti pieejami mājaslapā “www.mtbmaratons.lv”. Nākamais „Vivus.lv MTB maratona” posms paredzēts 13.jūlijā Talsu apkārtnē - Kamparkalnā. ◆

Kategorijas