Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Ātrumlaivu sezonu atklāj Jūrmalā

Didzis Bauers

2014. gada 13. jūnijs 17:57

110

Pagājušās nedēļas nogalē Jūrmalā, Lielupes akvatorijā, notika Latvijas atklātā čempionāta 1.posms ūdens motosportā. Kopumā ātrumlaivu sacensībās piedalījās 43 laivas individuāli, vienlaikus noskaidrojot arī labāko komandu.

Startē individuāli vai citās komandās

Ātrumlaivu piloti katrs veica trīs iebraucienus, iegūstot punktus gan individuālā, gan komandu vērtējumā. Alūksnes kluba “Nord Ost” sportisti piedalījās gan individuāli, gan pārstāvēja citas komandas. Alūksnietis Raimonds Špats izcīnīja 3.vietu: pirmajos divos braucienos viņam bija otrās vietas, bet trešajā viņam neaizgāja starts un, iebraucot trasē nepareizā trajektorijā, tika diskvalificēts. Alūksnietis Normunds Sniķers kopvērtējumā izcīnīja 5.vietu: pirmajos divos braucienos viņš finišēja otrajā vietā, bet pēdējā braucienā pievīla tehnika un nācās izstāties.

Ieilgusi paaudžu maiņa

“Šajās sacensībās piedalījās sportisti no Latvijas, Igaunijas, Lietuvas un Krievijas. Jāsaka, ka pirmās sacensības parasti ir tāda iešūpošanās, bet tālāk jau aizies nopietnas cīņas. Šosezon komandu neizliekam, jo nav braucēju un neko nevaram izdomāt, lai piepirktu kādu klāt. Nav mums tāda finansējuma, ne arī izvēles. Pašreiz mums ir ieilgusi paaudžu maiņa. Viena daļa jauniešu ir izaugusi, un ir parādījušies citi dzīves mērķi. Jāņem vērā, ka šis ir amatieru sporta veids - cik nu kurš var atļauties, un sponsorējums mums ir diezgan niecīgs, tāpēc mums tagad tāda sezona veidojas,” stāsta kluba “Nord Ost” valdes loceklis Armands Musts.

R.Špats šoreiz brauca Liepājas komandā, savukārt N.Sniķers ir gatavs sezonai un arī turpmāk cīnīsies, lai aizstāvētu Latvijas čempiona godu savā klasē. “Vēl nevaru komentēt par Gintu Rozenbergu, vai šosezon viņš piedalīsies sacensībās. Ceru, ka Ivo Egle atgriezīsies un vēl izšaus kādā posmā vai Pasaules čempionāta posmā Alūksnē,” saka A.Musts.

Nākamās ātrumlaivu sacensības notiks 21.jūnijā Jēkabpilī.

Kategorijas