Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Turpina rekonstruēt Zaicevas ceļu

Līga Vīksna

2014. gada 20. jūnijs 00:00

7

Uz valsts reģionālā ceļa Alūksne-Zaiceva šobrīd intensīvi turpinās otrās kārtas remontdarbi, lai rekonstruētu ceļu un ieklātu asfaltu.
Atbilstoši iepirkumam pirmās kārtas rekonstrukciju veica SIA “8 CBR” no Smiltenes, bet otrās kārtas remontdarbus – SIA “Limbažu ceļi”, kā apakšuzņēmējus nodarbinot arī SIA “8 CBR”, SIA “Baustelle” un SIA ”Binders”. Otrā posma izmaksas ir 5 429 301 eiro, no kuriem 85 procenti ir Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzfinansējums. Ceļa rekonstrukciju uzsāka 2012.gada vasarā.
VAS “Latvijas Valsts ceļi” komunikācijas daļas sabiedrisko attiecību projektu vadītāja Ieva Niedra “Alūksnes Ziņām” uzsver, ka šī rekonstrukcija ir pirmā kopš ceļa izbūves pagājušā gadsimta divdesmitajos gados. “Lai ceļu uzturētu braukšanas kārtībā, līdz šim ir veikti tikai salīdzinoši nelieli remonti: atsevišķās vietās iebūvētas caurtekas, rakti un tīrīti grāvji, iespēju robežās atjaunots ceļa segums. Tagad darbi notiek visā rekonstruējamajā posmā un pilnā ceļa seguma biezumā. Darbus organizē pa posmiem. Kā viens posms līdz šķembu pamata kārtai tiek izbūvēts, tā būvuzņēmējs ķeras klāt nākamā posma izbūvei. Notiek ceļa konstrukcijas ierakuma, uzbēruma, grāvju rakšana, caurteku un ceļa seguma pamatu izbūve,” stāsta I.Niedra.
Viņa atzīst, ka atsevišķos posmos jau uzsākti asfaltēšanas darbi. Ja viss ritēs, kā plānots, un būs arī atbilstoši laika apstākļi, līdz septembrim asfalta segums būs izbūvēts.
“Darbu laikā tiek taisnotas arī būvprojektā paredzētās ceļa līknes vairākās vietās. Ceļa izbūves vajadzībām no deviņiem īpašniekiem ir nopirkta zeme – tie ir septiņi īpašumi, kas sastāv no 11 zemes vienībām par kopējo summu 5276 eiro. Vēl jānopērk zeme no viena īpašnieka, bet pirkuma summa nav zināma, jo notiek vērtēšanas un atlīdzības noteikšanas process. Plānotais pirkšanas laiks ir šā gada decembris,” stāsta I.Niedra.
Viņa vērš uzmanību, ka pērn rudenī būvdarbi notika grūtos apstākļos, jo gandrīz katru dienu bija nokrišņi - tie mitrināja veco ceļa segumu, kas ūdens ietekmes un smagā transporta slodžu rezultātā zaudēja nestspēju un apgrūtināja ceļa uzturēšanas darbus. “Līdz ar to arī autovadītājiem šī objekta šķērsošana bija problemātiska. Paldies iedzīvotājiem un autovadītājiem par sapratni toreiz un tagad, kad jāšķērso sešu luksoforu posmi, bet citādāk izbūvēt ceļu nevar,” viņa saka. ◆

Kategorijas