Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Nepazaudēt sievišķību

Diāna Lozko

2014. gada 27. jūnijs 00:00

32

Pededzes tautas nama vadītāja Tatjana Steklova ilgus gadus strādājusi par grāmatvedi, taču aiz bilancēm un citiem dokumentiem vienmēr bijusi radoša būtne, kura rada ne tikai sev un draugiem, bet nu arī visam Pededzes tautas namam.

T.Steklova radoši izpaužas jau kopš savas bērnības un viņai vienmēr ir patikuši rokdarbi. “Ar gadiem intereses mainās. Strādājot ilgus gadus par grāmatvedi, man kļuva grūtāk adīt, tāpēc vairāk sāku tamborēt. Pārveidoju un pāršuju arī kādas apģērba detaļas, kuras man nepatīk. Uzsākot darbu tautas namā, šujam arī tērpus. Algotu pagaidu sabiedrisko darbu veicēji nāk palīgā, veidoju skices, darinām tērpus un aksesuārus pašdarbības kolektīviem. Tas atsver daudzas problēmas - tā vietā, lai pasūtītu tērpus, mēs paši tos varam šūt, pāršūt, pielabot. Iztiekam ar tādu budžetu, kāds mums ir. Tā tiek ietaupīti arī līdzekļi,” stāsta T.Steklova, kura par Pededzes tautas nama vadītāju strādā jau ceturto gadu.

“Nevaru mājās tā vienkārši sēdēt pie televizora. Arī darbs ar cilvēkiem nogurdina, bet rokdarbi palīdz no tā atslēgties,” pauž T.Steklova. Viņai svarīgi ir arī tas, ka ar oriģinālām idejām var atšķirties un kļūt pamanāmākai. “Mūsdienu sievietes lēnām pārvēršas par vīriešiem. Viņas vairāk strādā, nēsā bikses, ieņem svarīgus amatus, taču sievietei būtu jābūt arī kam sievišķīgam un to nevajadzētu pazaudēt. Ir jāizdaiļo sevi un pelēko ikdienu,” teic T.Steklova, kura klasiskās zeķes pat sev nav adījusi, jo viņai ir svarīgi, lai zeķes būtu interesantas, ar kādu ornamentu vai rakstu. “Vienveidība mani garlaiko, man gribas kaut ko jautrāku, krāšņāku,” saka T.Steklova.
Brīvajā laikā top ziemas un rudens cepures. T.Steklova uzsver, ka viņai ir svarīgi, lai cilvēkam cepure piestāvētu. “Katram cilvēkam ir sava sejas forma. Vienmēr iesaku, kas cilvēkam labāk piestāvēs. Prasu arī, pie kāda apģērba attiecīgā cepure tiks vilkta. Cepurei ir jāpiestāv cilvēkam un viņa kopējam tēlam,” ir pārliecināta T.Steklova.

Kategorijas