Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Pagaidām konkurence nav liela

Diāna Lozko

2014. gada 2. jūlijs 10:45

205

Jēkabpilī pirms Jāņiem norisinājās “Motoru svētki”, kuros notika arī Latvijas čempionāta ūdens motosportā ātrumlaivām 2.posms. Tajā veiksmīgi startēja arī alūksnieši. 


Normunds Sniķers RN 2000 klasē sešu braucēju konkurencē izcīnīja 3.vietu, Raimonds Špacs S 550 klasē izcīnīja 2.vietu. “Manā laivu klasē nav liela konkurence, tās ir tikai četras laivas. Šī klase jau zaudē savu jaudu un jaunpienācēji izvēlas startēt jaudīgākās klasēs, kā F4,” saka R.Špacs. Viņš atzīst, ka Alūksnē gan jaunie sportisti nav nākuši klāt un tam par iemeslu nav tikai tas, ka šis ir dārgs sporta veids. “Ja salīdzinām ar basketbolu, tad, jā, šis ir dārgs sporta veids, jo tam ir vajadzīgi līdzekļi gan laivas korpusam, tehnikai, gan piekabei, gan treniņiem un tā tālāk. Taču, ja salīdzina ar autoralliju un motokrosu, tad šis nav dārgākais sporta veids, varbūt pat lētāks. Ir vajadzīga arī gribēšana, bet pagaidām mums nav jauniešu, kuri nāktu klāt,” pauž R.Špacs. 

Jaunietis Ivo Egle savā laivu klasē – F4 Jēkabpilī  izcīnīja 2.vietu. “Braucēji sacensībās pagaidām esam aptuveni vieni un tie paši, taču sportisti ķeras lietām nopietni klāt un tehnika ļoti attīstās. Tas, kā tu sagatavo tehniku, ir atkarīgs no līdzekļiem, un tieši tā šī konkurence aug,” uzsver N.Sniķers. Jau rīt viņš piedalīsies Jelgavā Latvijas čempionāta ūdens motosportā ātrumlaivām 3.posmā. Uz šīm sacensībām dosies arī R.Špacs. Kopumā līdz čempionāta titulam būs jāpiedalās sešos sacensību posmos.

Kategorijas