Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Apes vidusskolai – jauna direktore

Līga Vīksna

2014. gada 4. jūlijs 00:00

1215

Jānis Ločs dodas pelnītā atpūtā, skolas vadību uzņemas Dina Meistere

Jauno mācību gadu šoruden Dāvja Ozoliņa Apes vidusskola sagaidīs ar jaunu direktori. Līdzšinējais direktors Jānis Ločs devies pelnītā atpūtā, bet ar skolas kolektīva un Apes novada domes atbalstu vadītāja pienākumus turpmāk veiks šīs skolas skolotāja un direktora vietniece mācību jomā Dina Meistere.
J.Ločs Dāvja Ozoliņa Apes vidusskolas direktors bija kopš 2008.gada rudens. “Direktora darbs nav tik salds un viegls, lai turpinātu strādāt, esot pensijā. Izšķirošais lēmums tika pieņemts ģimenes sapulcē. Ir skumji pamest darbu, jo daudz laika un spēka tam ziedots. Darbs jāturpina jauniem kolēģiem, jāmaina ierastais ritms skolā, bet man pašam jāmaina ierastā nodarbošanās,” saka J.Ločs.
Viņš pauž gandarījumu, ka šo gadu laikā izdevies sakārtot Apes vidusskolu, īstenots siltināšanas projekts, veikta tehnoloģiju pilnveidošana skolā. “Būtu izdarīts vēl vairāk, ja valstī nebūtu sākusies ekonomiskā krīze brīdī, kad kļuvu par skolas direktoru. D. Meistere Apes skolā strādā jau daudzus gadus, domāju, ka viņai viss izdosies,” raksturo J.Ločs.
Apes novada domes priekšsēdētāja Astrīda Harju skolas direktora J.Loča darbu vērtē ļoti atzinīgi. “J.Ločs pats bija arī projekta vadītājs tikko īstenotajam skolas siltināšanas projektam, kur pirms tam bija veicis pamatīgus un argumentētus aprēķinus. Viņš bija arī novada domes iepirkuma komisijas priekšsēdētājs – šajā komisijā viņa un viņa zināšanu ļoti pietrūks,” viņa saka.
Ar Apes novada domes jūnija sēdes lēmumu J.Ločam izmaksāta naudas balva vienas amatalgas apmērā. A.Harju norāda - kā siltināšanas projekta vadītājam viņam netika veikta piemaksa par darbu, turklāt J.Ločs bez papildu samaksas skolā uzturēja visu datorsistēmu un ieviesa novitātes. “J.Ločs savu brīvprātīgo darbu neaprēķināja naudas summā, bet ziedoja skolas labā,” saka A.Harju. Atzinīgi A.Harju vērtē arī D.Meisteri. “Viņa jau bija direktora vietniece un pārzina sistēmu, D.Meisteri šim amatam vienbalsīgi virzīja arī skolas kolektīvs. Nākamgad būs Apes vidusskolas akreditācija, D.Meistere perfekti pārzina vadības sistēmu un var sagatavot darbam nākamo direktora vietnieku izglītības jomā. Viņa arī raksta dažādus projektus. D.Meisteri zinām arī kā mērķtiecīgu, atbildīgu un labu skolotāju,” uzsver A.Harju.

D.Meistere uzskata, ka cilvēkam ir palaikam jāmainās, lai neieslīgtu rutīnā. “Pati esmu dzimusi un augusi Apē, arī mana mamma bija skolotāja, kopš divu gadu vecuma pa šo pašu skolu jau esmu staigājusi. Man ļoti patīk šī vieta un skola – es labprāt daudz darītu, lai skola Apē pastāvētu ilgstoši. Skolai ir ļoti laba sadarbība ar pašvaldību, kas ir viens no priekšnoteikumiem veiksmīgai darbībai – piemēram, nākamgad iesaistīsimies starptautiskā projektā, kur dalību pašvaldība jau ir atbalstījusi. Arī J.Ločs atzina, ka neliegs man savu padomu,” viņa saka.
D.Meistere ir pedagoģe jau 25 gadus ar specializāciju mājturībā. Savulaik bijusi direktora vietniece audzināšanas jomā, līdz šim – izglītības jomā. Pasniegusi mācību stundas kultūras vēsturē, mājturībā, krievu valodā, sākumskolas klasēs. Iesaistās arī biedrības “Apes attīstības atbalsta klubs” aktivitātēs, ir valdes locekle izglītības attīstības biedrībā “Ozolzīle”.

Kategorijas