Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Veidojas neliels pakalpojumu centrs

Mārīte Dzene

2014. gada 4. jūlijs 00:00

43

Alūksnē iepretim Nodarbinātības valsts aģentūras filiālei ir izveidojies neliels pakalpojumu centrs, kas var rosināt bezdarbniekus domāt par savu uzņēmējdarbību. Nelielajā ēkā strādā friziere un manikīre, jurists piedāvā konsultatīvu palīdzību maznodrošinātajiem iedzīvotājiem un var apmeklēt ārstu dermatovenerologu. Vasarā lielākais pieprasījums ir friziera un manikīra pakalpojumiem.

“Jūlijā apritēs gads, kopš no Apes ielas esmu pārcēlusies te. Kad apguvu plaša profila friziera specialitāti, sākumā strādāju par pārdevēju, bet sniedzu arī friziera pakalpojumus. Secināju, ka vajadzētu veidot pašai savu darbnīcu, jo šis darbs man patīk. Protams, ir vajadzīgs laiks, lai iegūtu pastāvīgus klientus. Centrā ir labākas iespējas piedāvāt pakalpojumus arī tiem, kas ierodas no pagastiem un frizētavu apmeklē reti,” stāsta friziere Zaiga Bernarte.
Alūksnē ir daudz frizētavu, turklāt septiņas ir pilsētas centrā. Tas veicina konkurenci, tomēr reizēm ir grūti apgriezt matus vai veidot frizūru, jo visur ir rindas. Z.Bernarte norāda, ka katram frizierim ir savi klienti. “Joprojām nevar just, ka cilvēkiem būtu vairāk naudas. Daudzi vispirms jautā, cik maksā pakalpojumi, un tad izlemj, vai krāsot matus, tikai apgriezt vai ieveidot. Pirms pieciem gadiem klienti varēja brīvāk izvēlēties, tāpēc tagad cenšamies piedāvāt dažādas atlaides. Ar tām pievēršam uzmanību, piemēram, pakalpojumiem vīriešiem,” skaidro friziere.

Modes tendences mainās, bet ir diezgan daudz konservatīvu klientu, kuri nevēlas mainīt ne matu griezumu, ne to krāsu. Šajā sezonā aktuāli ir karē, turklāt asimetriski griezumi, bet krāsas ir mierīgas, nevis košas. Šķipsnas var krāsot spilgtas, bet matu pamattoņi ir mierīgi. “Tagad daudzi vēlas apgriezt matus, tāpēc cenšos piedāvāt kaut ko atšķirīgu. Nesen bija kliente, kura vēl nekad nebija krāsojusi matus. Es viņu pierunāju pamēģināt, bet tagad sieviete brīnās, kur bija agrāk, jo var salīdzināt, kā viņa izskatās labāk,” atklāj friziere.
Zaiga pati, šķiet, ir pārbaudījusi gandrīz visas iespējamos krāsu toņu variācijas un atzinusi, ka katru reizi gribas kaut ko jaunu. “Visgrūtāk ir pašai, jo nekad neesmu īsti apmierināta. Mana dabīgā matu krāsa ir pelēcīga, bet tagad tā ir jau gandrīz aizmirsta,” atzīstas Z.Bernarte.
Acīmredzot vieglāk ir mainīt nagu lakas krāsu vai dizainu. Jūlija Tetere-Teterovska piedāvā klasisko manikīru un pedikīru, ko veic ar speciālu frēzi. Tas klientiem ir patīkamāk nekā darbošanās ar knaiblēm. Nagu lakošanai tiek izmantotas gan parastās lakas, gan gēla laka, kas ir izturīgāka. “Šobrīd ir ļoti lielas iespējas nagu dizaina veidošanai: dažādi akmentiņi, uzlīmes un zīmējumi. Alūksnē vispieprasītākie ir dimantiņi un sarkanā nagu laka, kas piestāv pie visa,” secina Jūlija, kas strādā tikai divus mēnešus.  Lai gan ieguvusi sporta skolotājas specialitāti, viņai vienmēr ir paticis kopt nagus. Pēc kursu beigšanas dzīve ir devusi šo iespēju. Jūlija veic arī uzacu korekciju, ko vēlas daudzas sievietes.

Kategorijas