Aluksniesiem.lv ARHĪVS

“Lielā ērgļa” tituls – Apes ekipāžai

Diāna Lozko

2014. gada 4. jūlijs 00:00

13

Ģirts Gailītis: “Aizbraucām uz sacensībām ar daudz vājāku dzinēju nekā parasti.”

Īsi pirms Jāņiem Rugājos norisinājās trofi reida 2.posms “Rugaji Trophy 2014”. Sacensībās piedalījās arī četras ekipāžas no Apes.
“Lielā ērgļa” klasē 1.vietu ieguva Ģirta Gailīša un Edgara Miķelsona ekipāža. 23.augustā ekipāža dosies uz trofi reida 3.posmu Kurzemes pusē, Virgas apkārtnē.

Ģ.Gailīša un E.Miķelsona ekipāža startēja ar savu konstruēto automašīnu, kura kopš ziemas nu jau sevi pierādījusi vairākos braucienos. “Naktī uz sacensību dienu mūs gan pievīla mašīnas dzinējs, tāpēc visu nakti to mainījām. 15 minūtes pāri pieciem tikai pabeidzām darbus, bet jau sešos bija jāizbrauc uz sacensībām. Tā ka visa nakts bija negulēta. Aizbraucām uz sacensībām ar daudz vājāku dzinēju nekā parasti, bet mums tomēr sanāca, lai arī bija ko pacīnīties,” stāsta Ģ.Gailītis. Līdz nākamajām sacensībām ekipāžai jāuzbūvē jauns dzinējs. “Mašīnai ir vēl nelieli niķīši, kuri jāpielabo, jo mašīna ir uzbūvēta no jauna un gluži visu uz papīra tomēr nevar uzlikt. Lielos vilcienos mums pagaidām iet ļoti labi,” viņš saka.

Maira Jurkas un Mārtiņa Januša ekipāža “Lielā ērgļa” klasē astoņu ekipāžu konkurencē ierindojās 3.vietā. “Sacensībās Rugājos jau otrajā braucienā mums salūza priekšējais kardāns un nācās braukt tikai ar pakaļējo piedziņu, bet galā tikām un esam apmierināti ar rezultātu,” saka M.Janušs. Viņu ekipāža 8.augustā dosies uz sacensībām Igaunijā. “Mūsu komandai varētu pievienoties vēl divas jaunas ekipāžas, bet pagaidām gan neminēšu, kuri cilvēki tie būs. Sacensībās Igaunijā piedalīsies ekipāžas arī no Krievijas, Zviedrijas un Norvēģijas. Gribas uzteikt igauņus, jo viņi sacensības organizē tiešām labi un latviešiem būtu daudz ko no viņiem mācīties,” teic M.Janušs.
“Mazā ērgļa” klasē piedalījās Ernests Purakalns kopā ar Dāvi Leiti un Matīsu Leimani, kuri ieguva 4.vietu 12 komandu konkurencē, un Kristaps Raipalis ar komandas biedriem Kārli Dauškanu un Edgaru Rēdeli, kuri ieguva 5.vietu. “Arī “mazos ērgļus” tomēr pievīla tehnika,” pauž M.Janušs.

Kategorijas