Aluksniesiem.lv ARHĪVS

“Gribu bērnu!” - Alūksnē

Līga Vīksna

2014. gada 4. jūlijs 00:00

10

Ja vēlaties vairāk pozitīvu emociju, tad 18.jūlijā pulksten 19.00 jādodas uz Alūksnes Pilssalas estrādi, lai noskatītos izrādi “Gribu bērnu!”. “Pannas teātris” izrādi nodēvējis par juteklisku komēdiju normāliem cilvēkiem jeb demogrāfisko sprādzienu divās daļās.
“Tautā mīlētie aktieri Ģirts Ķesteris, Maija Doveika, Marija Bērziņa un Aldis Siliņš grib iesvilināt skatītāju sirdīs patiesas ilgas un emocijas par savstarpējo attiecību dzīvinošo spēku, tieši šādam nolūkam veidotā izrādē, turklāt ārpus seriāla “UgunsGrēks” rāmjiem, kur šos aktierus jau esam iepazinuši. “UgunsGrēks” ir ilgākais latviešu dialogu seriāls pašmāju televīzijas vēsturē. Tā situācijas, notikumus un tekstus rada Gunta Kalniņa un Inta Bernova, kuras ir arī komēdijas “Gribu bērnu!” autores,” stāsta “Pannas teātra” izrāžu organizatore Antra Rijniece.
G.Kalniņa un I.Bernova uzsver – katram no mums ir nācies piedzīvot nelaimīgu mīlestību. “Sāpējis ir pat tad, ja tas pirmo un vienīgo reizi noticis bērnudārzā. Tā ir vispārcilvēciska lieta, kas ir pazīstama ikvienam. Tāpēc mums šķita būtiski uzrakstīt stāstu par diviem cilvēkiem, kas šādu vilšanos ir piedzīvojuši, nolēmuši aizvērties kā austeres un savas pērles vairs nevienam nerādīt. Par laimi atrodas enerģiski draugi, kas piespiež viņus šīs bruņas noņemt,” atklāj komēdijas autores.
Maija Doveika iejutīsies mūzikas skolotājas  Agneses lomā. “Tas ir stāsts par ne pirmā svaiguma mazpilsētas cilvēkiem, kuriem nevedas un nedabūnas. Kad beidzot pie apvāršņa parādās labs pretendents, izrādās, katrs apaudzis ar savu pieredzi, kas apgrūtina kopā sanākšanu,” saka M.Doveika.
Ģirts Ķesteris izrādē atveido Lotāru. “Gribēt bērnu nozīmē kustību uz priekšu, iziešanu ārā no sava šaurā loka un atgriešanos pilnasinīgā, foršā un mīlestības pārpilnā vidē, ko sauc par normālu dzīvi,” uzskata viņš.
Režisors Juris Rijnieks, scenogrāfs Ivars Noviks, komponists Niks Matvejevs un autores sola divas stundas pozitīvu emociju, kas liks katram pasmaidīt. Biļetes iepriekšpārdošanā var iegādāties Alūksnes novada pašvaldības administratīvajā ēkā un “Biļešu Paradīzes” kasēs.

Atbildi pareizi un, iespējams, laimēsi ielūgumus uz “Pannas teātra” izrādi “Gribu  bērnu!” Alūksnes Pilssalas estrādē 18.jūlijā.

1. Kā sauc izrādes “Gribu bērnu!” personāžus?
a) Ģirts, Maija, Zane, Aldis,
b)  Lotārs, Agnese, Žanna, Artūrs,
c) Leons, Elizabete, Helēna, Donāts.
2. Kādā tirdzniecības biznesā darbojas Marijas Bērziņas atveidotā Žanna?
a) diētiskais speķis,
b) zeķbikses no Polijas,
c) latviešu stiprie vārdi pret celulītu,
d) visi iepriekš minētie.
3. Ar ko izrādes varoņi cenšas ģimenē aizstāt bērnu?
a) ar sunīti,
b) ar biznesu,
c) ar piedalīšanos loterijā.

Atbildes sūti uz e-pastu “laime@aluksniesiem.lv” vai nogādā redakcijā Lielā Ezera ielā 5, Alūksnē, LV-4301, līdz 14.jūlijam.

Kategorijas