Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Aizvadīts “Ghetto Basket” posms Alūksnē

Diāna Lozko

2014. gada 8. jūlijs 15:07

23300

"Ghetto Games" 7. jūlijā viesojās Alūksnē, Pilssalas stadionā. Daudziem alūksniešiem spēles nevedās īpaši raiti, jo ielu basketbols atšķiras no pierastā un strukturētā basketbola, taču nākamā “Ghetto Basket” kārta gaidāma jau Alūksnes pilsētas svētku laikā un tā būs iespēja sevi vēlreiz pierādīt.


“Ghetto Basket” turnīra vīriešu grupā pirmo vietu izcīnīja Rīgas komanda “Kūsiņā iekšā”, apspēlējot “Gulbenes gulbjus” un Rēzeknes “Ezerzemi”. Sieviešu grupā 1.vietu ieguva komanda "Maisiņš nevajag", 2.vieta – komandai "Čekigou", 3.vieta – komandai "Fanta". U16 grupā 1.vietu izcīnīja komanda "Balvi", 2.vieta alūksniešu komandai - "Anarhijas dēli", kurā spēlēja Mairis Kļava, Kristers Musts, Linards Hansovs un Jānis Krustiņš. Arī 3.vietu izcīnīja alūksniešu komanda "To Strong", kurā spēlēja Kristers Tihomirovs, Raivo Bužs, Klāvs Nāgelis un Kalvis Mednis. Alūksnes novada sporta darba organizators Vilnis Velķeris skaidro, ka vairums vietējo komandu izstājās jau ceturtdaļfinālā. “Mūsu puiši vairāk ir pieraduši pie klasiskā basketbola – 5 pret 5 spēlētāji. Šajā ielu basketbolā nav arī tik stingri noteikumi un puišiem bija grūtāk saprast, kāpēc kādam par grūstīšanos pienākas soda punkts, bet citam ne,” atzīst V.Veļķeris.

“Ghetto Games” kreatīvais direktors Renārs Zeltiņš Alūksnē viesojās jau trešo gadu un atzina, ka šis ir viens no viņa mīļākajiem posmiem. “Alūksnē vienmēr uz spēlēm ir labs laiks un cilvēkiem patīk “Ghetto Basket”. Šeit nāk arī daudz meiteņu komandu, vairāk nekā citu pilsētu posmos,” teica R.Zeltiņš. Kopumā savus spēkus “Ghetto Basket” izmēģināja 31 puišu komanda un 10 meiteņu komandas.

Kategorijas