Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Matīss Karro aizvadījis lielisku otro braucienu Zviedrijā

Mārtiņš Jankovskis

2014. gada 9. jūlijs 08:31

106

Latviešu motosportists Matīss Karro, aizvadījis lielisku otro braucienu, Zviedrijā notiekošajā pasaules motokrosa čempionāta posmā MX GP klasē izcīnīja 12.vietu. 
'

Šogad sacensības Zviedrijā tika aizvadītas tajā pašā trasē, tikai šoreiz tā gāja uz otru pusi. Diemžēl kvalifikācijas braucienā pēc nelielas sadursmes Karro motociklam salocījās aizmugurējais zobrats, kas vēlāk lika izstāties. Tas nozīmēja, ka svētdien būs jābrauc no beigām. Pirmajā braucienā Karro izcīnīja 19.vietu, bet otrajā tika uzrādīts astotais ātrākais laiks, kas divu braucienu summā deva 12.rezultātu. 

“Brīvie treniņi gāja ļoti labi, jo tiku galā ar slideno trasi, taču kvalifikācijā īsti negāja. Bija neliela sadursme, pēc kuras salocīju aizmugurējo zobratu, kā rezultātā vēlāk pārāvu ķēdi un izstājos,” iesāk Matīss Karro. 

"Svētdien uz starta stājos no priekšpēdējās vietas, tāpēc starts nebija labs. Braucu ap kādu 14.vietu, taču tad viens braucējs nogāza mani. Jāsaka gan, ka pats vien biju vainīgs, jo par daudz viņam atstāju iekšmalu, kurā viņš iebrauca. Atkritu uz pēdējo vietu, līdz beigās aizcīnījos līdz 19.vietai. Pirmajā braucienā mani apļa laiki bija Top 10 braucēju robežās, taču, līdz ko noķēru kādu braucēju, tā pagāja vismaz divi apļi, kamēr apdzinu viņu, jo trase bija grūta un slidena, tāpēc apdzīt nebija tik vienkārši.”

 

“Otrajā braucienā arī no starta aizgāju ap 14.vietu, taču pirmajā aplī veicu dažas labas apdzīšanas un pakāpos jau uz desmito pozīciju. Beigās aizcīnījos līdz astotajai vietai, ar ko biju ļoti apmierināts. Jāsaka, ka arī šajā braucienā mani apļa laiki bija Top 10 braucēju robežās,” otro braucienu komentē Karro.  

“Divu braucienu summā tas man deva 12.vietu, taču žēl, ka neizdevās pirmais brauciens. Kopumā jāsaka, ka jāpriecājas, ka esmu sveiks un vesels, jo pēdējos gados Zviedrija nav bijusi mana mīļākā sacīkste, jo šeit ir piedzīvotas arī sāpīgas neveiksmes.” 

“Paldies MX Moduls par atbalstu, kā arī visiem latviešu faniem, kuru šajā posmā bija daudz. Tagad jāgatavojas Somijas posmam, kuru arī apmeklēs daudz latviešu fani. Tiekamies trasē,” nobeidz Karro, kurš piecus posmus pirms sezonas beigām ar 146 punktiem kopvērtējumā ieņem 16.vietu.

Kategorijas