Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Atstāj vēstījumu nākamajām paaudzēm

Līga Vīksna

2014. gada 11. jūlijs 00:00

8

Vakar Alūksnes tautas nama jaunās piebūves pamatos iebetonēja vēstījumu nākamajām paaudzēm. Vēsturiskajā notikumā piedalījās Alūksnes novada pašvaldības, tautas nama un SIA “Arčers” pārstāvji, projekta autors – cilvēki, kuri bija līdzās ieceres īstenošanā kopš 2010.gada, kad to sāka virzīt, un cilvēki, kuri šobrīd to īsteno.
Kapsulā līdz ar vēstījuma tekstu ievietoja arī Alūksnes novada domes pieņemtos trīs lēmumus saistībā ar tautas nama rekonstrukciju, kā arī naudu ar simbolisku nozīmi – 1 lata monētu ar alus kausu, jo savulaik ēkā atradās brūzis un, sākot attīstīt ideju par rekonstrukciju, Latvijas nacionālā valūta bija lats; 1 eiro monētu, jo tagad valūta ir eiro; Alūksnes novada suvenīrmonētu.
Kā atzina Alūksnes tautas nama direktore Sanita Bērziņa - vieta, kur iemūrēja vēstījumu, atrodas jaunās skatītāju zāles sirdī - vietā, kur būs skatuve. “Domāju, visiem ir zināms, cik īpašs ir šis mirklis un nozīmīgs projekts. Šodien atstāsim vēstījumu nākotnei, ar to ieejot pagātnē, jo – bez pagātnes nav arī nākotnes,” sacīja S.Bērziņa. Alūksnes novada domes priekšsēdētājs Arturs Dukulis iepazīstināja klātesošos ar vēstījuma tekstu. Tajā stāstīts par ēkas vēsturi, tautas nama darbību, rekonstrukcijas uzsākšanu un tās nozīmīgumu Alūksnes novadam. Šobrīd Alūksnes tautas namā rit 86.sezona, darbojas 9 tautas amatiermākslas kolektīvi ar 300 dalībniekiem. Vēstījumā uzsvērts, ka 2010.gada 29.jūlijā Alūksnes novada dome pieņēma lēmumu par metu konkursu Alūksnes pilsētas tautas nama rekonstrukcijai, ar kuru sākās senās Alūksnes muižas apbūves brūža jeb Alūksnes tautas nama ēkas atjaunotne. 2014.gada 1.aprīlī uzsākti būvniecības darbi, lai Alūksnes ezera krastā taptu mūsdienīga kultūras centra ēka, kas būs arī uzņēmējdarbības atbalsta centrs, līdz ar to nākotnē attīstoties par daudzfunkcionālu novada kultūras un sabiedrības centru. Vēstījumu parakstīja atbildīgās amatpersonas, bet lapas otrā pusē to izdarīt bija gods arī pārējiem klātesošajiem. Pēc vēstījuma iemūrēšanas bija iespēja apskatīt būvobjektu. ◆

Kategorijas